|
Obejrzałem cały materiał. Szczerze mówiąc, spodziewałem się czegoś dużo gorszego (jakościowo, ale i mocniejszego kalibru).
Myślę, że trudno będzie - gdyby nawet przyjąć taką strategię - pójść do sądu klubowi. Jest stwierdzenie, że niektórzy ludzie z klubu są powiązani ze środowiskiem kibicowskim, że tolerują grupy kibicowskie, a potem opis tych grup kibicowskich od ich najciemniejszej strony. Wiedza powszechna, trochę faktów dokumentujących tę wiedzę. Z dodaną krytyczną narracją i podyktowanym nieszczerą troską o polską piłkę postulatem, aby odsunąć określone grupy ludzi z TS i SA. Jeżeli powiedziano tam nieprawdę o Dukacie, to co najwyżej on może dochodzić dobrego imienia.
Zgadzam się, że takich reportaży było już kilka i jeżeli nikt tego nie będzie celowo nagłaśniał, to minie.
Szkoda, że świat wygląda tak, że daje tematy na takie reportaże.
Edit:
Z mojego punktu widzenia zabrakło najważniejszego, czyli wyjaśnienia kwestii domniemanych niekorzystnych dla klubu umów, które zarząd rzekomo podpisuje z podmiotami, nazwijmy to, zaprzyjaźnionymi. Stąd też potencjał tego reportażu do, jak to niektórzy ujęli, oczyszczenia w Wiśle jest zerowy.
Ostatnio edytowane przez czaro : 17.09.2018 o godz. 07:51.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|