Wyświetl pojedynczy post
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2018, 13:50
@pepe72. To że sąsiadka ma dobry marketing to prawda. Ale u nich i tak nic nie wychodzi bo taka ich dola garbata Byłem raz na ich stadionie przy okazji jakiejś imprezy (chyba 5 lat temu) i z ciekawości porównywałem ich stadion z naszym. Stosując skalę gwiazdek jak w hotelu to my mamy 5 a oni 1-2. Nie myślę tu o wyglądzie zewnętrznym ale jak to wygląda od wewnątrz. Mamy zatem w tym przypadku duży atut.

Nie wiem dlaczego zachwycasz się frekwencją sąsiadki bo nie ma czym. Przed meczem z Legią był mecz z Zagłębiem Lubin. Ile było widzów ? Dokładnie. 4 097. Było to 17 sierpnia. I dalej pozostali na poziomie 4 tys. Wytłumacz mi o co Ci chodzi bo kompletnie nie rozumiem.

Na mecz z Legią przyszli bo myśleli że będą kolejnym klubem, który dobije Legię. I to ich zmobilizowało. Zawsze to jakaś radość jak im kompletnie nie idzie i są na samym dnie. Zawsze wygrana z Legią byłaby dla nich odskocznią od tego co u nich teraz się dzieje.

Po ew. przegranej w Białymstoku obstawiam max 4 tys. z Wisłą Płock.

Mając na uwadze obecną sytuacje w klubie (zasoby finansowe i kadrowe) jedynym rozwiązaniem jest pomoc/wsparcie/wkład rzeczowy firm z szeroko pojętej branży reklamowej.

Wisłę nie stać w tej chwili na takie działania - na większa skalę.
1. Sprzedaż w galeriach handlowych/punktach handlowych - tak ale pod warunkiem że będzie to partner Wisły (klub nie będzie do tego dokładał i płacił prowizje od transakcji).
2. Druk plakatów (normalnych i wielkoformatowych) oraz ich ekspozycja - identycznie jak w punkcie 1. I nawet nie chodzi o akcję w Krakowie ale Małopolsce (a szczególności w promieniu 50 km od Krakowa).
3. Wszelkie akcje promocyjne w mediach społecznościowych, produkcja profesjonalnych spotów reklamowych - identycznie jak w punkcie 1.
4. Współpraca z mediami - w większym zakresie niż obecnie. Oczywiście z tymi nam przychylnymi. Tu również wszystko na zasadach współpracy partnerskiej.

Można takich przykładów mnożyć.

Wisła własnymi siłami może robić eventy, spotkania w szkołach itp. Jako działania ciągłe i cykliczne bo to ich w zasadzie nic nie kosztuje.

To że się da i współpraca z partnerem biznesowym (FoodCar) przynosi efekty to pełny sektor rodzinny w meczu z Lechią. Byłem kiedyś na tym sektorze na początku jego funkcjonowania. W zasadzie nic nie było poza malowaniem twarzy. Teraz to jakaś inna planeta. Podejrzewam że dzieci nie trzeba za bardzo namawiać do przyjścia na stadion patrząc co tam teraz jest i jak jest to zorganizowane.

To samo odnosi się do Strefy Max-Fliz VIP Gold czy Silver. Kiedyś wyglądało to bardzo słabo co przekładało się na frekwencję. A teraz każdy może zobaczyć jaka jest frekwencja i ile Klub ma z tego korzyści.

I to wszystko dzięki zagazowaniu podmiotów zewnętrznych jako Partnerów. Biznes i profesjonalne podejście przekłada się na jakość. Przynajmniej w tych wymienionych przykładach (a można jeszcze wymienić np. zakup autobusu, który jest wizytówką klubu i jeżdżąca reklamą, remont i aranżacja pomieszczeń biurowych nad strefą kibica).
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 13.09.2018 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując