funkykoval napisał(a):

@MaLk
tak są różne jeżeli chodzi o przepisy związkowe, ale dla mnie dziwna byłaby sytuacja, że Carrillo zatrudniony od stycznia 2018 roku w ciągu raptem 6 miesięcy pracy w klubie miał niepłacone przez 3 miesiące - bo taka jest podstawa do rozwiązania kontraktu z winy klubu wg przepisów związkowych. Oznaczałoby to, że Carrillo nie dostał pieniędzy z tytułu kontraktu za kwiecień, maj i czerwiec 2018 - jeżeli kontrakt był opłacany z góry (płatności na początku miesiąca) albo za marzec, kwiecień i maj 2018 jeśli kontrakt był opłacany z dołu (koniec miesiąca - wypowiedzenie złożone 12 czerwca).
Według mnie rozwiązanie nastąpiło nie na podstawie przepisów związkowych, tylko na podstawie zapisów stricte kontraktowych i tutaj nic konkretnego powiedzieć nie możemy.....
|
Nie chce mi się już wałkować tego tematu, w każdym razie nie ma potrzeby, aby to były trzy kolejne miesiące, a z perspektywy czasu i informacji, które w międzyczasie ujrzały światło dzienne, jestem w stanie sobie wyobrazić takie opóźnienie "na jeden dzień po terminie". Choć oczywiście wolałbym, żebyś Ty miał rację.