Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2018, 13:52
To, że dziś finanse są najważniejsze to rzecz oczywista. Ważne, żeby wyjść na prostą.

Wynik sportowy może temu znacznie pomóc.

Patrząc na naszą grę - ósemka to plan minimum, a możemy powalczyć o coś więcej. Nie jest to jakiś huraoptymizm tylko wyważona opinia oparta o to jak gramy.

Wiadomo, że nie ma co się nakręcać, skończymy 6ci czy 8śmi - trudno. Taka jest piłka. Ale nie ma co też deprecjonować chłopaków i wmawiać im, że absolutne minimum to i tak jest ponad stan. To jest demotywujące dla drużyny. Nie miałbym nic przeciwko - JEŚLI - będziemy dalej grać jak w poprzednich meczach (a nie jak w meczu ze Śląskiem) trener by zapowiedział walkę o czołowe lokaty. Może jak się nie uda to będzie bolało, ale sama zapowiedź walki może generować dodatkowych widzów na stadionie. Ja wolę się rozczarować i mieć trochę więcej widzów na meczu, bo to tak naprawdę ma realny przekład na finanse klubu.

Inna bajka to możliwe transfery z klubu i możliwa zimowa wyprzedaż. Ja mam ogromną nadzieję, że uda się sezon dograć do końca bez rozwalania trzonu drużyny. To powinien być cel na najbliższe okienko dla Arka. Nie masowa wyprzedaż, tylko mądre okienko z możliwie niewielkimi zmianami - jeśli tylko finanse są w stanie na to pozwolić.
Odpowiedz cytując