Kocur napisał(a):

Takich nominacji w tematach meczowych jest co tydzień kilkanaście...
Klub który miał spaść do okręgówki jest wiceliderem a na forum:
1. Dwa punkty straty do lidera a my liczymy punkty potrzebne do utrzymania
2. Walimy 5 bramek = narzekanie na obronę
3. Walczymy 90 minut = pieprzenie o szczęściu
4. Drużyna gra widowiskowo i z pomysłem = trener ma mało doświadczenia
Jakbym garbate forum przeglądał dosłownie.
Co drugi wieszczy spadek / przegraną / rozpad klubu itp itd
|
Kocur, odliczam(y) punkty do utrzymania, bo to jest cholernie ciężki sezon i trzeba realnie patrzeć jakie są cele sportowe. Po ostatnich dobrych meczach zaczęło się cmokanie w pasie i gotowanie wśród kibiców, że idziemy po mistrza/puchary. NIE IDZIEMY. Co nie znaczy, że się nam nie uda. Ale to nie jest celem w tym roku. Celem w tym roku jest opanować finanse i nie spaść. Słuchałem wywiadu z vice-prezesem i wydaje mi się, że zarząd rozumuje podobnie. Nie mamy i nie będziemy mieć wskaźnika finansów. Warto jednak widzieć naszą sytuację z właściwej perspektywy.
Być może brakujące 26 punktów zdobędziemy w kolejnych 9 kolejkach. Wtedy otworzę w domu szampana i mogę postawić kolejkę na stadionie (ograniczonej liczbie czytelników wislakrakow.com

).
Dzisiejsze 14 punktów g...o daje - dopiero 40 "jest magiczne". Trzeba pamiętać, że po kogo się zgłosi zespół z kasą tego Wisła sprzeda. Pierwsi odejdą w zimie. Kolejni w lecie. Fatalnie, że Kostal zagrał słaby mecz, bo prezes stwierdził, że młodzi i dobrze grający są pilnie obserwowani przez potencjalnych pracodawców.
Z drugiej strony słaba forma zawodników zbiegła się z zamknięciem letniego okienka. Nie wiemy też jak wielkie są zaległości klubu względem zawodników. To wszystko może mieć wpływ na motywację zawodników. Wypożyczenie "last minute" Małego też miało jakiś powód.
Cieszmy się tym co mamy (na stadion na Lechię) ale bez hurraoptymizmu. To też cytat, że Wisła nie jest taka słaba jak obstawiano przed sezonem ale też nie tak mocna jak się niektórym wydawało przed meczem ze Śląskiem!
donecki napisał(a):

|
Czemu nie było kibiców Gości na meczu?
|
A to nie był efekt zeszłorocznej wizyty we Wrocku?