Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2018, 12:42
Rozarian : Ja oceniałem Kiko nie za narodowość tylko za grę zespołu.

Podobnie było z Carillo. Był dużo lepszym trenerem niż Kiko. Wisła grała dużo dużo ładniej i składniej pod jego wodzą. A, że uciekł jak szczur? No uciekł. Na szczęście wyszło nam to na dobre.

Generalnie przy Kiko to Carillo był PAN TRENER.
A to, że nam zabrakło kasy a trener wolał szybko spie.dolić z ringu zamiast podjąć rękawicę to nie moja wina. Nie siedzę w gabinetach, nie znam finansów od wewnątrz. Cieszyłem się, że zarząd chce grać o coś. W tym sezonie pewnie nie ma już parcia na sukces, ale przy obecnej grze - kto wie? Gramy rewelacyjnie, dużo lepiej niż za Carillo, w porównaniu zaś z Kiko Atletico to jest futbol z innej galaktyki jak na razie.

Zawsze się śmiałem z tych, którzy widząc zagraniczne nazwisko od razu krzyczeli "JAKOŚĆ!" "WYSOKIE KWALIFIKACJE!" "WEJŚCIE NA WYŻSZY POZIOM!". Śmiać mi się chce, gdy czytam, że Stolar do PMS się nie zalicza, bo jest młody Przecież on praktycznie przez całą karierę grał w Polsce. Oprócz Kasperczaka i Petrescu obserwował z bliska i uczył się od takich tuzów PMS jak np. Baniak, Orest czy Engel. Zdobył licencję na zajęciach w POLSCE. Ja rozumiem, że jest młody, ale jest Polakiem. I jak na razie zadaje kłam oczywistym brednią powtarzanym jak mantra za np. Kiko :
"Przecież w gównie się nie da rzeźbić"
"Wisła Kiko ma dobre wyniki, bo trener super - a na grę się nie da patrzeć, bo słabi piłkarze"
"Nie ma co więcej oczekiwać, bo jesteśmy w tym miejscu co jesteśmy i lepiej się nie da".

Zarząd wtedy pokazał, że nie zgadza się na takie c-h-u-jowe granie. Nie było minimalizmu podzielanego przez dużą część forum, która twierdziła, że Kiko wyciąga z nich 110% i jest gwarantem wysokiego poziomu i ma na czole wybity znak jakości Q, bo habla espanol a nie duka po polsku )

Piłka nożna jest przewrotna. Stolar trafił w odpowiednie dla siebie miejsce w odpowiednim czasie. Trafiłby gdzie indziej i znów mógłby słabo punktować i wylecieć po 10 meczach - nawet jeśli jest dobrym trenerem. U nas wypaliło od wejścia. Jest chemia między trenerem (trenerami) a drużyną. Jest potencjał. Jest fajnie.

Może to nauczy niektórych oceniać trenerów nie po narodowości, a po tym co ich zespół pokazuje na murawie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.08.2018 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując