Toeju napisał(a):

Gramy składną, poukładaną piłkę.. brakuje wykończenia z przodu. Jeżeli zachowalibyśmy troszkę zimnej krwi mielibyśmy 3 domowe zwycięstwa.. no ale nie ma co gdybać. Obecnie po 4 meczach strzeliliśmy 3 gole - słabo. Straciliśmy również 3 - w tym jednego z karnego a drugiego bezpośrednio z rzutu wolnego.
Pierwszą 11-stkę mamy solidną i dopóki nie przydarzą się kontuzję, dopóty możemy grać bardzo fajny futbol. Nie jestem przekonany czy zmiennicy dadzą odpowiednią... jakość, na wypadek gdyby mieli wejść do 1 składu.
Nie miałem przyjemności obejrzeć żadnego dotychczasowego meczu Kolejorza, ale 4/4.. 12 pktów.. dobrze weszli w ligę i choć odpadli z LE to swój poziom z Ekstraklasy pewnie podtrzymają i zapowiada się ciekawy mecz.. przynajmnmiej na taki liczę.
Oczywiscie faworytem meczu jest Lech, ale nie skreślałbym tutaj naszych chłopaków, liczę na troszkę większą skuteczność i otwarty mecz z obu stron. Niech wygra lepszy.
|
Już zupełnie na chłodno.
Trener Stolarczyk zaskoczył mnie zmianą skrzydłowych. Była to dobra zmiana, dynamika tych chłopaków była dla nas zbawienna patrząc z perspektywy całego meczu.
Lech zaczął bardzo dobrze, nie wiem czy to my przespaliśmy początek meczu, czy to Lech zaczął aż tak dobrze.. może i jedno i drugie. Po pudle Amarala na pustaka powiedziałem sobie.. "cóż staliśmy się ofiarą swojej wysokiej, otwartej gry.. dziś Lech nas wypunktuje".. Spodziewałem się powrotu z Poznania z piątką w sieci.. Bramka kontaktowa Kostala była bardzo ważna.. otwarcie drugiej połowy jeszcze ważniejsze. Zespół uwierzył, że po.. słabym początku jest w stanie urwać tu punkty. Co było dalej wszyscy widzieliśmy.
Oczywiście wynik cieszy, pogrom na stadionie w Poznaniu na pewno napawa dumą.. ale ja mam z tyłu głowy że w pewnym momencie mogło być 3:0 i atmosfera na forum nie byłaby taka wesoła.
Po części po tym meczu zrozumiałem, dlaczego Lech nie gra dalej w Pucharach..

Brawo drużyna.