Karherop napisał(a):

Taka ciekawostka z Anglii. Tam poza topowymi spotkaniami na żywo w tv nie zobaczysz żadnej drużyny. To jeden z powodów dla których na każdym stadionie Premier League mamy komplet. Jedynym sposobem na zobaczenie ukochanej drużyny jest stadion..
U nas tymczasem każdy mecz puszczamy na żywo. W ilu ligach jest tak samo? Poważnych ligach?
Nie mówię, że tędy droga w Polsce, ale uważam że gdyby np prawa do spotkań kupila TVP i mecze byłyby w tvp sport to nie zwiększyło by to frekwencji na stadionach, a może kilku Januszy nawet zostało w domu.
Oczywiście dlugofalowo może dałoby to lepszy efekt, natomiast przy marnym poziomie sportowym nic nie da dużych efektów. Świetnie opakowane robaczywe jabłko jest dalej robaczywym jabłkiem.
|
Podkreślam, że chodziło mi o szerszą odmianę wizerunku całej piłki ligowej w społeczeństwie. Szersze pokazywanie ekstraklasy to tylko jeden z elementów, który powinie mieć miejsce. Nie chodzi mi tu tylko i wyłącznie o transmisje live, trzeba zacząć robić lepszy PR dla tego produktu.
Proszę mi uwierzyć, że naprawdę bardzo wielu ludzi nadal myśli, że na stadionach jest niebezpiecznie. Czas to zacząć powoli zmieniać.