Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2018, 17:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi proszę bezpośrednią zależność i prawdopodobieństwo, że transfer ok. 2 zawodników zapewni nam wyższe miejsce w lidze.

Jeżeli zainwestujemy teraz w ok. 2 drogich (40-60 tys. miesięcznie) piłkarzy i dzięki nim osiągniemy miejsce 4-9 zamiast 9-14 - jak to się odbije na sytuacji Wisły, która ma problem, żeby zebrać 160 tys. miesięcznie na stadion i dotychczasowe pensje zawodników. Czy Wisła w tej kondycji finansowej jest w stanie udźwignąć ten ciężar? A jeśli jednak Sobiech się posypie albo nie wypali tak, jak Matusiak i na koniec zajmiemy miejsce 9-14, to co wtedy?

Jeszcze niedawno Zarząd był krytykowany na forum za to, że rzucił się zimą na miejsca pucharowe jak szczerbaty na suchary. Teraz jest krytykowany, że nie rzuca się i to w sytuacji, gdy prawdopodobieństwo na sukces jest znacznie mniejsze, a dystans do mety znacznie bardziej odległy.

Nie polemizuję z Tobą. Po prostu chciałbym wiedzieć, czy Twoje zdanie poparte jest jakąś kalkulacją i rzetelną oceną aktualnych możliwości finansowych Wisły.
Powtórzę się (a i tego nie zacytowałeś):

Niech Głowa główkuje jak osiągnąć to jak najmniejszym kosztem finansowym

Przyjście kolejnego napastnika zwiększa prawdopodobieństwo wyższego miejsca. O ile? tego się nie da obliczyć. Piłka nożna to nie matematyka. Teraz doznaje kontuzji Ondraszek i zostajemy z samym Kolarem. No fajnie.

Jeśli dyrektor Głowacki twierdzi, że szukamy jeszcze napastnika, to ja zwykły kibic mogę to tylko powtórzyć i przytaknąć. Myślę, że dyrektor posiada stosowne dane finansowe o które pytasz.

Osobiście nie jestem za kandydaturom Sobiecha, ale jeśli w poprzednim sezonie mieliśmy 5 napastników, a teraz zostajemy z 2 to wydaje mi się że trzeba uzupełnić luki. Choćby o kogoś za czapkę piłek z 2 ligi.

Wisła ma taką samą kondycję finansową jak rok temu. Różnica jest tylko taka, że miasto się wk.... i zarządało swojej doli, rok temu przymykając na to oko.
Odpowiedz cytując