Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2018, 14:44
Zuraw91 napisał(a):
a potem już autostrada do mistrzostwa
Czy ja gdzieś coś takiego napisałem?

W naszej buraczanej wystarczy odpowiednie nastawienie i gra bez kompleksów na pierwszą ósemkę. Jaga jest w naszym zasięgu, obstawiam wyrównany mecz wizualnie - a jak będzie bramkowo / punktowo? Nie mam pojęcia. Może być i nawet 0:3 lub 3:0, bo taki jest futbol.

Tak czy siak jedziemy po zwycięstwo, bo remisy słabo płacą.

Nie lubię czarnowidztwa, nie będę się rozpisywał dlaczego jest ch*jowe. Po prostu jest. Drużyny z dużo gorszym potencjałem kadrowym niż nasz dostawały się do pucharów. Ot, dyspozycja jednej rundy, gdzie odpalił ktoś znikąd, jakaś fajna seria. A potem wiadomo ciężko roztrwonić dorobek, gdy w naszej lidze lider często nie potrafi zrobić średnio dwóch punktów na mecz. Mocno o spadek nie raz, nie dwa biły się drużyny z potencjałem kadrowym na walkę o puchary. Ot choćby ostatnio Lechia i Pogoń. Piłka nożna nie jest sportem wymiernym, bardzo mi przykro. Zdobyliśmy 6 pozycję w lidze, wyjęto nam dwa filary - Carlitosa i Lloncha - jeśli futbol byłby logiczny to byśmy faktycznie byli zagrożeni spadkiem. Po czym bez żadnych wielkich wzmocnień gramy w dwóch pierwszych meczach jak pretendent do czołowych lokat. Urok futbolu.

Bazując na naszej obecnej formie i stylu myślę, że zagramy dobry mecz. Bo w futbolu właśnie to się liczy - ostatnie mecze, forma. Mam nadzieję, że wygramy. Skoro futbol jest tak nieprzewidywalny jak jest, to chyba lepiej kibicować swojej drużynie i stawiać na jej wygraną niż zamartwiać się i krzyżować? Ja rozumiem, że to takie typowo polskie. Moje podejście jest lekko wbrew naturze większości społeczeństwa. Przykro mi. Niestety tak mam. Pozytywne podejście przede wszystkim. Żyje się z nim dużo lepiej
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2018 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując