Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2018, 14:22
Fajnie, że ktoś wreszcie dodał dwa do dwóch, jeżeli chodzi o proweniencję PG. Tylko (tak myślę, chyba że macie lepszą teorię) to raczej nie ma wpływu na to, czy Wisła na tym interesie by skorzystała.

Myślę, że najpierw musimy sobie zadać pytanie, czy informacja o jego zainteresowaniu jest w ogóle prawdziwa. Potem, krytycznie spojrzeć na te strzępki informacji z mediów (znajomy p. Cupiała? Serio? A od kiedy to znajomych zatrudnia się w swoich przedsiębiorstwach?), zanim na ich podstawie uszyjemy jakąś narrację. Warto się zastanowić, po co komuś takiemu byłaby Wisła. Dla prestiżu? No, ale prestiż to jest wtedy, kiedy jest twoje i rządzisz, a nie sklecasz grupę biznesmenów, którzy sfinansują ci zakup i będą mieć do powiedzenia więcej od ciebie. Więc albo ma pieniądze, ale nie na cały klub, albo nic z tego nie rozumiem.

Myślę, że w tym przypadku nic nie będzie takie ewidentne, jak w przypadku JM czy JL-NB, więc siłą rzeczy ta narracja to będzie trochę zgadywanie. Ale skoro to będzie jeszcze jeden akcjonariusz, a nie - jak Wy to mówicie - inwestor, to jaki pożytek z niego będzie dla Wisły? Jak taki dobry w zarządzaniu i nagle pokochał Wisłę, a korzyścią ma być jego praca dla klubu (serio, ktoś w to wierzy?), to zróbmy go dyrektorem finansowym, nie trzeba mu od razu przekazywać klubu. Zapłaćmy mu nawet 50k miesięcznie, na pewno tak nami pozarządza, że raz dwa się zwróci.

Niewiele wiemy, niestety.

Głosy dopiero co zarejestrowanych użytkowników traktuję jako obejście bana albo dziennikarzy.

Co na ten temat uważa nesta? Jak zadowolony, to znaczy, że znowu coś podejrzanego. Jak kręci nosem, to może warto w to wejść!

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dobrze czytasz , inny tylko kaliber kapelusza
Myślałem o tym, ale po co by temu facetowi był taki rozgłos?
Ostatnio edytowane przez czaro : 01.08.2018 o godz. 14:25.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując