Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2018, 16:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.

Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie.

Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych.

Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się.

Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu.
Korczyk to urodzony wislak i naprawdę chciał tu grać. Niestety szykuje nam się podobna historia jak ze Stolarskim.

Jeśli to prawda że też młodszy Buksa odejdzie to będzie.... komptomitacja akademii i Wisły. Również uważam że ze z dwóch najstarszych roczników to byli nasi najzdolniejsi zawodnicy. I tak jak napisał kolega mr_kwolf cala strategia opierania Wisły na wychowankach leży i kwiczy.

PS. Nie uważam jednak by sytuacja z Surma miała tu jakiekolwiek znaczenie. Nikt, nawet młody nie będzie u nas gral za 2 tys na rękę. To nie te czasy.

Niech już w końcu odejdzie od nas Ondraszek. Pewnie jedna jego pensja zaspokoila by 6 juniorow w zupełności.
Odpowiedz cytując