Fajnie, że wpadł tu Koval i odpowiedział na te bzdury.
Posty typu "spierdalaj, nie mów mi, co mam robić" są poniżej krytyki i tak się rozmawiać nie da.
Nie wiem, czy jest to sens ciągnąć, ale do dwóch postów się odniosę.
Krotochwila napisał(a):

|
Bardzo wysokie, niepoparte kompetencjami i umiejętnościami wynagrodzenie "zarządu" nazywasz uzasadnionym, prymitywny nepotyzm mądrymi wyborami personalnymi, menedżera siłowni, który w krytycznym dla klubu momencie poleciał sobie na urlop zaraz nazwiesz twórcą awangardowej szkoły zarządzania. Całej reszty długiej listy nieudolności jaśnie panujących nawet nie przytaczam, bo boję się ciężaru Twojej logiki.
|
Manipulujesz. Nie nazwałem tego wynagrodzenia uzasadnionym i nie wypowiadałem się na temat kompetencji zarządu. Napisałem, że wynagrodzenie nie jest skandalicznie wysokie.
Co do nepotyzmu - prima facie tak to wygląda, ale trzeba pamiętać, że Wisła jest spółką akcyjną i ma właściciela. Jeśli ten właściciel chce sobie strzelać w stopy, to jego sprawa. Kompetencje i warunki zatrudnienia warto jednak wyjaśnić w kontekście pomocy kibiców dla klubu. Jeżeli klub niegospodarnie wydawałby pieniądze, dając zarobić znajomym, to znacznie trudniej uzasadnić, byśmy mu pomagali. Natomiast nie wiem, na jakich warunkach ci ludzie pracują, więc nie drę się: nepotyzm, skandal, patologia. Jak się dowiem czegoś więcej i okaże się, że faktycznie jest tak, jak insynuujesz, to wtedy owszem, będę zły.
Wyjazd Dukata to inna sprawa i w tym temacie pisałem dwa razy, że to niepoważne i niegrzeczne.
Krotochwila napisał(a):

|
Nie zauważasz lub nie chcesz zauważyć oczywistych faktów, co czyni Cię fatalnym obserwatorem i jeszcze gorszym rozmówcą.
|
Ale ja cały czas dopuszczam, że mogę nie mieć racji. Po prostu kultura wymaga, aby nie zakładać z góry, że ktoś jest złodziejem, szkodnikiem etc., wymaga, aby na sprawę patrzeć z wielu aspektów, wymaga, aby nie przybierać postawy roszczeniowej (dymisja etc.), kiedy nie ma się ku temu moralnego i formalnego prawa.
tomaso napisał(a):

Dług w stosunku do miasta wzrósł dwukrotnie w przeciągu dwóch lat mało kto spłacony a pieniądze z praw tv , ze sprzedaży zawodników , z biletów ? Już wiesz skąd pieniadze ?
1. Jaka firma ma umowę na sprzątanie stadionu po meczach i czy są w stosunku do niej zaległości ?
2. Na jakiej podstawie została podpisana umowa z firma cateringowa skąd ta firma się wzięła i ile z tego klub zarabia ?
|
Dług nie wzrósł za TS, to spadek po TF - tak pisała prasa. Co do pozostałych spraw - jeżeli coś wiesz, to napisz. Ja na ten temat nic nie wiem, a chętnie się dowiem. Być może zrewiduję wtedy swoją opinię nt. zarządu i TS.