Cytat:
Sedonh napisał:
Ależ pieprzenie.. nie ma tam Junco bo Junco nie był w zarządzie, serio wierzysz w bajeczki kobiety która okłamała Cię pare razy?
|
Wierzę we wpisy w KRS a tam w marcu 2017 roku wykreślono
Jose Manuel Junco Barbola - wiceprezes zarządu
Więc nie kłam Ty
Cytat:
Sedonh napisał:
Zastanawiające... jak dla mnie patologiczne, to ponad stuletni klub a nie sklep ....a osiedlowy, nie wiesz ile zarabia, a choćby zarabiała 2000zł miesięcznie to nadal jest to kolesiostwo, niedopuszczalne w profesjonalnie zarządzanym przedsiębiorstwie.
|
Jeżeli właściciel klubu (jest nim nadal TS) powołuje zarząd i daje mu wynagrodzenie, to Tobie jako nie właścicielowi delikatnie mówiąc g...wno do tego kogo powołuje i z jakim wynagrodzeniem....
Idź pod jakąkolwiek firmę prywatną i zapytaj się dlaczego tam prezesem został powołany syn właściciela firmy, a nie Ty.....
Nawet jak tego nie zrobisz to jesteś śmieszny.............
Cytat:
Sedonh napisał:
W oświadczeniu dukata za to było o "nieuzasadnionej krytyce", przypominam, że to oświadczenie menadżera Miśka, przestępcy.
|
Menedżera Miśka

? To znaczy, że to on zarządza Miśkiem i jego jakimiś przestępczymi interesami

? Może Dukat kazał mu rzucić w sędziego na meczu z Parmą

?
Damian Dukat był przez długi okres obciążeniem PR - owym klubu i temu nikt nie zaprzecza, ale znów zaproponuję: Idź pod siłownię i tłumacz wszystkim klientom siłowni, że płacąc Miśkowi przestępcy - są jego wspólnikami w popełnianych przestępstwach.....
Cytat:
Sedonh napisał:
Wisła to MY. Co widać najlepiej po obecnych działaniach kibiców, to nie Ci nieudolni działacze uratują klub, tylko MY kibice
|
Nieudolni działacze biorąc klub z zadłużeniem i bez kroplówek z reklam TFK i podmiotów powiązanych, zdołali ten klub utrzymać na powierzchni z przyzwoitym wynikiem sportowym, zdołali pozyskać sponsorów, a swoje powiedzieli też kibice - ale nie Ci na trybunach tylko tacy jak p. Targosz, bo jak widać frekwencja w ciągu tych 2 sezonów nie zwiększyła się wybitnie, a wielu kibiców tylko uzależniało nabywanie karnetów od konkretnych wzmocnień narzekając na "kłamstwa i bajeczki" zarządu w tej kwestii nie przyjmując do wiadomości faktu, że klub cały czas jest pod kreską....
Cytat:
Sedonh napisał:
Jasne, nie eksploatuje a hajsik za nic to kto bierze?
|
Przyjdziesz na członka zarzadu zrobisz więcej i zrobisz to za darmo

? Mam wrażenie, że pierwsza praca to jeszcze długo przed Tobą....
Cytat:
Pero napisał:
oznacza to że jeżeli członków zarządu nie wiąże ze spółką inny stosunek pracy to odprowadzana jest tylko zaliczka na podatek dochodowy. Jeżeli zatem nasz zarząd jest tylko na tak zwanym powołaniu to nie są to kwoty do końca niskie.
|
Jeżeli - słowo klucz- nie wiesz, ale piszesz tak jakbyś wiedział. Wracając do kwoty 720 tys zł. (trochę daleko do 800 tys. zł kolego sedonh). Wątpię, aby przynajmniej Dukat nie był zatrudniony na zasadzie umowy o pracę, ale nawet biorąc pod uwagę tylko stosunek powołania - to odliczając same podatki wychodzi jakieś 21 tys zł netto na głowę. Ja wiem dla niektórych to oszałamiająca kwota, dla innych bliższa normy.....
Cytat:
Pepe72 napisał:
Ale TS już kilka razy pokazał, że nie zamierza sprzedać SA.
|
Nie chcieli sprzedać Stechertowi - oj jaka szkoda. O innych przypadkach ofert sprzedaży klubu jako całości nie słyszałem..... oświeć mnie....
Cytat:
tomaso napisał:
Dług w stosunku do miasta wzrósł dwukrotnie w przeciągu dwóch lat mało kto spłacony ...
|
Dług wobec miasta - pozostałość po TFK to sławetne 4,9 mln zł (Teraz o 1 mln zł mniejszy), Dług łączny wg miasta wynosił 6,5 mln zł - raczej nie mówimy tutaj o podwojeniu długu...
Cytat:
Lukasz napisał:
I masz całkowitą rację!
Jest innego podmiotu. Nic SA do tego. Tylko dlaczego jest taka dziwna asymetria? Z jednej strony budynek jest TS, wiec SA wpływu na umowę i wynajem nie ma a z drugiej strony jest tak że SA podejmuje decyzje odnośnie Surmy i musi z jakiegoś nieznanego powodu położyć uszy a przecież tylko SA jest władna w tych sprawach. Nic TS, Miśkowi, Majchrowskiemu czy takiemu Trumpowi do tego kto jest trenerem w Wiśle. Nic a nic.
|
Dosyć to dziwne co piszesz: Surmę zatrudniali Dukat z Sarapatą (TS i SA) i Głowackim (SA), część kibiców klubu wyraziła zdecydowaną dezaprobatę (delikatne ujęcie), a Łukasz Surma zrezygnował z zajmowanego stanowiska.
Rozumiem, że klub powinien na siłę go zatrzymywać...a wpływu TS na decyzję w prawie Surmy raczej nie miał , więc nie wiem do czego pijesz, podobnie odnośnie dygresji z Majchrowskim i Trumpem..
Cytat:
raindog napisał:
Zastanawiam się, czy osoby broniące tutaj TS i SA rzeczywiście nie wiedzą, jak wygląda sytuacja w klubie, czy może tylko udają - bo wszędzie tak jest i nie ma co robic szumu? Bragiel OUT to oczywiście wina dziennikarza, choć klub nie był w stanie przedstawić i skonfrontować wysuwanych przez niego zarzutów.
|
Podejrzewam, że każdy rozsądnie myślący ludzie o tym wiedzą, ba nawet wiedzieli o tym pół roku czy rok temu, kiedy inne osoby
1) obsobaczały zarząd za marne transfery uzależniając zakup karnetu od nowych zakupów
2) oczekiwały włączenia się do walki o europejskie puchary - bez względu na koszty
3) wyrażały radość z zatrudnienia "prawdziwego trenera w miejsce wuefisty" - znów bez względu na koszty;
Zarząd popełnił jeden zasadniczy i kosztowny błąd - zamiast walczyć z długami i minimalizując koszty walczyć o spokojne utrzymanie w ekstraklasie - rzucił się zgodnie z oczekiwaniami kibiców na puchary - efekt mamy dziś taki jaki mamy.....
To rzucenie sie do walki o puchary to: przerośnięta kadra w zeszłym sezonie, walka o uzyskanie licencji na puchary (spłaty nadprogramowe części zadłużeń wobec byłych zawodników) i do tego zatrudnienie trenera Carrillo....