Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2018, 08:46
czaro napisał(a):Wyświetl post
Żeby stwierdzić, że TS nie jest chętne sprzedać SA - pozostawiając już na boku wiarygodność i efektywność nowego właściciela - musiałoby albo wydać stosowne oświadczenie albo odrzucić kilka korzystnych ofert. Wynika to z tego, że możemy komentować i oceniać czyny, a nie domysły dotyczące stanu cudzego umysłu. Nie ma żadnych informacji, że do takich zdarzeń doszło. Proszę o dowody, wypowiedź potencjalnego inwestora, cokolwiek.
Proszę, zacytuje wypowiedź eksperta:

wolfy napisał(a):Wyświetl post
(..) Zresztą Cupiał zrobił to samo za co krytykujecie Sarapatę, tylko razy dziesięć.(..)
I żeby nie było - zgadzam się z tym całkowicie, tylko bardziej uogólniam. Dla mnie jeśli wynik pracy/próba sprzedaży A i B jest zadziwiająco podobny a nie powinien być to znaczy że na pewno problem nie leży w osobach A i B tylko zwyczajnie w czymś/kimś poza.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Czy zdajesz sobie sprawę, że budynek w którym znajduje się siłownia jest własnością TS WISŁA a nie Wisła S.A. czyli zupełnie innego podmiotu ?
I masz całkowitą rację!

Jest innego podmiotu. Nic SA do tego. Tylko dlaczego jest taka dziwna asymetria? Z jednej strony budynek jest TS, wiec SA wpływu na umowę i wynajem nie ma a z drugiej strony jest tak że SA podejmuje decyzje odnośnie Surmy i musi z jakiegoś nieznanego powodu położyć uszy a przecież tylko SA jest władna w tych sprawach. Nic TS, Miśkowi, Majchrowskiemu czy takiemu Trumpowi do tego kto jest trenerem w Wiśle. Nic a nic.

Przecież to totalny absurd twierdzić że SA ma lub mogłaby mieć wpływ na decyzje TS. Bo to tak jakby twierdzić że Trump ma wpływ na cokolwiek innego niż to co się dzieje w USA vel Ameryce.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.07.2018 o godz. 08:48.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując