czaro napisał(a):

Ja nie będę teraz przeglądał statutów losowych stowarzyszeń, bo mam pracę. Ale wbij w google "deklaracja członkowska w formie elektronicznej" czy coś w tym stylu, od razu wyskakują statuty stowarzyszeń, np. Polskiego Towarzystwa Neurologicznego. To chyba spore stowarzyszenie.
Zadałem pytanie, czy istnieje jakaś przeszkoda formalna, aby deklaracje składać w formie dokumentowej. Jeżeli nie, to po co sobie utrudniać życie.
Jako kibic Wisły i kolega z forum chciałem doradzić, wydaje mi się, że mam do tego kompetencje. A jeżeli ktoś z mojej rady nie skorzysta, to już nie moja wina. To nie ja będę ten statut pisał.
|
Faktycznie Czaro wskazane przez Ciebie Towarzystwo Neurologiczne przyjmuje deklaracje w formie elektronicznej. By było jasne. Członkiem kandydat staje się najczęściej po podjęciu uchwały przez Zarząd więc problemem tu jest jedynie to by mieć pewność że to co trafia do Zarządu jest skutecznym i niepodważalnym oświadczeniem woli o chęci przystąpienia do Stowarzyszenia.
Nie obruszaj się bo przecież nie piszę, że głupoty piszesz tylko proszę Cie o wskazanie takiego statutu bo i mnie się wydaje, że mam pewne kompetencje i doświadczenie w temacie stowarzyszeń a mimo to nie spotkałem sie z taką formą składania deklaracji.
Jutro zasięgnę języka w tym temacie i dam znać czego sie dowiedziałem. Nie jestem przeciwnikiem tej formy ale jestem zwolennikiem takich rozwiązań by nikt nam niczego nie mógł zarzucić.