Cytat:
|
Chcę być szczery w swoich osądach i szczerze opowiadać o swoich decyzjach. Pomysł zatrudnienia Łukasza był moją inicjatywą. Rozmawiałem o tym z zarządem i zdawaliśmy sobie sprawę, że mogą być trudności. Ale chcieliśmy przekonać grupy kibiców, które były wobec tego pomysłu przeciwne. Łukasz pamiętał o swoich przewinieniach, nie był z tego dumny. Chciał naprawić swoją pracą to, co przydarzyło mu się w latach młodości. Ma odpowiednie doświadczenie, cechy charaktery, sposób bycia i spodziewałem się, że rozwinie naszych piłkarzy jako piłkarzy i jako ludzi. Również chciałem, by powiedział młodym zawodnikom o tym, czego nie wolno robić, gdy jest się młodym i gdy w głowie szumi.
|
czy ktoś mi może w takim razie wyjaśnić, dlaczego Surma przekazał to zarządowi, lecz nie KIBICOM, skoro wiedział, że z tym będzie największy problem? Mógł to zrobić zarówno wtedy, gdy akceptował ofertę Wisły, aby uniknąć nieporozumień, a także po oświadczeniu SKWK, żeby wyjaśnić sytuację. Zamiast tego po prostu zrezygnował... niezrozumiałe.
Cały wywiad polecam, także te fragmenty o transferze Carlitosa (może przestaną ludzie wypytywać, dlaczego nie sprzedaliśmy go gdzie indziej za większą kasę)