Temat: ReymonTTa22
Wyświetl pojedynczy post
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2018, 13:10
Snow napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, ze biorac pod uwage nasze problemy byloby super uruchomic system ala 'socios'.

Jak to widze?

1) Szerokie porozumienie wszystkich najpopularniejszych stron Wislackich: TWSD, SKWK, wislaportal etc przy patronacie oficjalnej.
2) Skladki 50zl / 100zl / 200zl na miesiac.
3) Prosta strona z licznikiem 'socios' i zamknietym forum. Polecenie zaplaty i sciagania pieniedzy z automatu z konta jak przy np. Netflixie. Ludziom sie nie chce co miesiac klikac.
4) Celowac w uzbieranie conajmniej 1906 osob.
5) Po pol roku od startu - wprowadzenie 1 osoby do zarzadu wybranej przez 'socios'.
6) Znizki na skyboxy, vipy, zamkniete imprezy w stylu twettup dla 'socios', spotkania z pilkarzami etc.
7) Pieniadze na osobnym koncie. Regularne decydowanie na co sa przekazywane. Wiadomo, ze poki co placimy dlug za stadion, a pozniej szedlbym w kolejne zoobowiazania, tak by odciazyc chociaz troche klub.
8) Idealnie apka na telefon i wspolpraca Cashback World (?) (1% za zakupy na konto socios).

W idealnym zalozeniu - 1906 osob x 100 zl = 190 600 zl miesiecznie. 2 287 200 rocznie.
Brzmi nierealnie?
Byc moze...
tak sobie tylko kminie
Pomysł mi się bardzo podoba, myślę, że wielu kibiców byłoby chętnych - ze względu na pewnego rodzaju "elitarność" i realny wpływ na sprawy w klubie. Ponad 2 mln rocznie z samego socios? To byłoby mniej więcej tyle samo co daje nam umowa z LV BET na rok (7 mln na trzy lata)... Więc to byłaby ogromna pomoc dla klubu.

Co do finansów to jedno mnie zastanawia - czy przekazanie środków na klub nie musiałoby być jakoś prawnie umocowane, np za pomocą np umowy?

Zamknięte forum, spotkania z piłkarzami, zarządem, tweetup - bardzo dobre pomysły. Może jeszcze zamknięta grupa na whatsapp, do szybszej wymiany zdań. Oraz jasne i czytelne określenie sensu powstania grupy (statut?).

pozdr
Odpowiedz cytując