Wyświetl pojedynczy post
JendrusNH
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2018, 13:09
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Panowie mam pytanie historyczne. Swego czasu zdobyliśmy MP juniorów starszych. Grali wtedy między innymi bracia Brożek Kuzera Husejko Wróbel Skrzekowski. Może ktoś przypomnieć cały skład i dalsze losy tych zawodników?
Z mistrzów Polski juniorów starszych z 2000 roku to kojarzę:

Wojciech Kaczmarek - parę meczów w ekstraklasie ma, bronił między innymi w Śląsku, Zawiszy czy sąsiadce.

Brożkowie - wiadomo.

Marcin Zarychta - bramkarz, najwyżej chyba w 1 lidze w Kolejarzu Stróze.

Tomasz Wisio - obrońca, kawał kariery w lidze austriackiej. Kopał też w Grecji i chyba nawet w niemieckiej Bundeslidze w barwach Arminii Bielefeld.

Strąk - też wiadomo, po Wiśle kilka klubów w Ekstraklasie, skończył karierę w Zawiszy.

Dariusz Zawadzki - chyba największy talent w tej drużynie, jeden z najlepszych młodych piłkarzy w Europie w tamtym czasie. Nigdy nie zagrał w Ekstraklasie, ma dobre kilka sezonów w 1 lidze np. w Pogoni, Płocku czy Stróżach. Ostatnio Sparta Kazimierza w okręgówce.

Piotr Stawarczyk - Przebił się do Ekstraklasy, był w Widzewie. Najbardziej znany z gry dla Ruchu Chorzów, obecnie chyba Puszcza Niepołomice.

Dawid Wisła - nie wiem jakie są jego losy.

Mateusz Kaźmierczak - do 25 roku życia był w rezerwach Wisły.

Kuzera - wiadomo.

Dominik Husejko - najwyżej chyba w 3 lidze grał na Pomorzu. Zmarnowany talent.

Hubert Skrzekowski - po wypadku z Kuzerą nie wrócił do piłki. Ponoć pracował jako piekarz.

Mariusz Rapacz - zwiedził wiele boisk w Małopolsce w takich klubach jak np. Cedron Brody czy Iskra Krzęcin. Najwyżej Puszcza w 3 lidze.

Sebastian Marzec - kluby 3 i 4 ligowe. Najwyżej to chyba awans z Niecieczą do 2 ligi.

Łukasz Pytel - nie wiem.

Łukasz Dudzik - nie wiem

Adrian Mrowiec - parę meczów w Ekstraklasie na koncie, obecnie chyba kopie w rodzinnym Wałbrzychu. Ciekawostką jest to że ma na swoim koncie mecze w ligach litewskiej i szkockiej.

Tyle nazwisk mogę wymienić.
Odpowiedz cytując