funkykoval napisał(a):

|
pamiętam te rozważania, ale nie działo się to w latach 2012-2016
|
Bo wtedy tylko czytałem forum, a nie pisałem
Cytat:
|
ba do dzisiaj nikt nie wie w jaki sposób został podwyższony kapitał zakładowy w Wisła SA o ponad 60 mln zł w 2016 roku - a w szczególności jak zostały opłacone akcje Wisły.....
|
A spodziewasz się czegoś innego niż konwersja...?
Cytat:
|
Jednak w kwestii zawirowań ze stadionem - cały czas dziwi mnie tylko to, że w 2015 roku pomimo długu za stadion, nikt nie warunkował zawarcie nowej umowy spłatą całości długu.....obecny Zarząd został postawiony do ściany...
|
Możemy zgadywać. Bo w 2015 r.:
- za spółką ciągle stał miliarder i jego grupa kapitałowa,
- dług był mniejszy,
- Majchrowski bał się ruszyć Wisłę,
- miasto nie było (w aż takim stopniu) przedmiotem zainteresowań prokuratury i służb w zakresie szeroko pojętej gospodarności,
- Majchrowski nie potrzebował specjalnego PR przed wyborami?
Cytat:
|
Nowe otwarcie w klubie powinno polegać na zmianach w zarządzie - w miejsce Dukata powinien zostać dokooptowany nowy członek zarządu - daleko nie szukając z Rady nadzorczej - Czerwiński...
|
Amen. Uparte trzymanie Dukata w zarządzie jest zachowaniem z gatunku na złość babci odmrożę sobie uszy. Tak jak w przypomnianym przez Ciebie przypadku wojny SKWK z Bednarzem, znowu mamy do czynienia z próbą udowodnienia czegoś na siłę, tyle że koszt ponosi klub...
Dukat musi polecieć, choćby tylko jako symbol, mało tego, nawet gdyby miał polecieć jako kozioł ofiarny (choć moim zdaniem akurat takim nie jest), taka ofiara jest niezbędna.