Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2018, 10:38
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nikt w 2012, 2013 czy w 2014 roku nie badał ani nie analizował sprawozdań finansowych, a to tam znaleźć można przyczyny aktualnego stanu klubu.
No, ja te sprawozdania na ten przykład analizowałem, nawet całkiem niedawno tutaj prowadziłem sporą dyskusję na temat "dziedzictwa" finansowego pozostawionego przez Cupiała...

Cytat:
TS spisał się nie gorzej niż profesjonaliści zatrudnieni przez TFK....... może nawet lepiej, bo przychody w 2017 roku zdecydowanie spadły, ale nowej dziury budżetowej nie było (w roku 2016 - budżetowi zabrakło do zamknięcia jakichś 3 mln zł)....
Pomijając już kwestię tego, ile ci profesjonaliści faktycznie mogli zrobić, a ile musieli robić to, co kazał im Cupiał i jaki był wpływ kryzysu ekonomicznego w TF, to obecny zarząd spisał się bardzo dobrze w sezonie 16/17.
Sezon 17/18 to popisowa klapa.

Cytat:
Jak wiadomo z pustego to i Salomon nie naleje, a spłacone długi wobec jednych skutkując powiększenie się długów wobec innych (chociażby miasto)....
To jest oczywista oczywistość. Problem polega na tym, że ze świadomością tego pustego dzbana i konieczności spłaty starych długów, a także tego, że za klubem nie stoi właściciel miliarder (czyli w "troszkę" innej sytuacji niż poprzednie zarządy), zarząd radośnie postanowił jednak podpisać umowy na kwoty nalewane z pustego.
Odpowiedz cytując