Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2018, 17:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Przecież większość podanych informacji w tym artykule jest od dawna znana i to nie są żadne SZCZEGÓŁY, o których pisałem:
"nie wyłozy kawy na ławy odnośnie takich rzeczy",
" nie poda szczegółów",
"ale w życiu szczegółów na tacy nie otrzymasz",
" szczegółów finansowych"

SAM AUTOR ARTYKUŁU PRZYZNAJE: "To też możemy wyliczyć tylko w przybliżeniu.", "A zapewne jest to kwota mocno niedoszacowana.".

Jeśli, więc "w przybliżeniu, niedoszacowana" są dla Ciebie "jasnymi informacjami" to nie ma o czym gadać i się niestety ośmieszasz, chyba, że o takie "szczegółowe informacje" Ci chodziło CHOĆ wydaje mi się, że artykuł nie odpowiada na postawione przez Ciebie pare postów wyżej pytania:

"-jaki był bilans otwarcia przy przejęciu Wisły przez TS , jaka była wartość zobowiązań (z podziałem na wymagalne i w terminie) wobec zawodników , pracowników , czynszu za stadion , inne ( jeśli w innych znajdą się znaczące kwoty to poproszę o ich rozbicie i przypisanie do odpowiedniej kategorii)
-jaki jest stan na dziś , proszę o podanie zestawienia zobowiązań wg takich samych kategorii jak przy bilansie otwarcia
-ile wynoszą tzw zobowiązanie wewnętrzne , wynikające z rozliczeń z Telefoniką".

Doszliśmy w ten sposób do samozaprzeczenia.
Jak widzę Lucjuszu , mimo że jesteś Wielki to i tak nic nie pojmujesz.
Umiesz rozmawiać tylko na poziomie taktycznym a kompletnie nie czujesz strategii.
A pytania strategiczne to :
-dokąd zmierza Wisła
-czy obecny Zarząd wie co robi
Wykaż się wielkością i odpowiedz na nie .
Bo ja chcę tylko (i sądzę że nie tylko ja) to wiedzieć .
O ile co do przychodów i kosztów jest jasność to w materii zobowiązań jej nie mam .
Sprawozdania wykazują ok. 89 mln zobowiązań i kapitał ujemny na poziomie -69 mln.
Jeżeli wziąć to na poważnie to jesteśmy trupem którego próbuje się pudrować .
Wierzę że tak jednak nie jest ale chciałbym to usłyszeć od zarządu.
Artykuł Migi jest jakąś syntezą , ale nie ma w nim wszystkiego.
I na koniec -rozumiem że Twoim naturalnym środowiskiem jest tzw. mętna woda
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując