Według mojej opinii, działacze klubowi powinni w najbliższych dniach a najpóźniej przed meczem z Arką zorganizować konferencje i jak zapowiedzieli
transparentnie przedstawić następujące problemy:
Po pierwsze zarząd powinien przygotować aktualny raport dotyczący finansów klubu. Ile jest zadłużenia, komu zalegamy i jaką kwotę, jakie podmioty nam zalegają w jakiej wysokości. Określić procentowo jaki udział w budżecie na chwile obecną stanowią kontrakty zawodników.
Po drugie powinno być podsumowanie 2 lat działalności zarządu. Co udało się zrobić, czy udało obniżyć się zadłużenie i o ile?
Po trzecie przedstawić plan restrukturyzacji spółki piłkarskiej na najbliższe lata tak, żeby było wiadome, jaki budżet jest przewidywany na ten sezon + 2 sezony do przodu, jaki udział w budżecie będą miały wynagrodzenia piłkarzy, plan spłaty zadłużenia oraz innych kosztów operacyjnych.
Po czwarte przedstawić krok po kroku plan na doskonalenie pionu sportowego, szkoleniowego i filozofie odnośnie tego jak będzie zarządzana drużyna w najbliższych latach.
Poza tym, jeśli zarząd chce sobie zjednać ludzi, to proponuje zrobić coś pod publiczkę, prostą rzecz np: zadeklarować, że kwota przeznaczona na wynagrodzenia zarządu zmniejszy się o teraz o np. 20%. Tutaj pokażą dobrą wole, na pewno zostanie to odebrane z entuzjazmem.
Sory ale jeśli klub ma być transparentny co zostało ponoć zapowiedziane na spotkaniu o 19.06, to rządzący mając dobrą wolę powinni wyjść do ludzi i o tym wszystkim opowiedzieć bez ściemniania i opowieściach o rzeczach których nie ma(Bargiel , mityczna strona internetowa itp). Żadnych pierdół, bzdur i rzeczy nieistotnych, natomiast Fakty + wizje + oczekiwania + filozofia. To chce wiedzieć kibic, żeby mieć świadomość na czym stoi klub w obecnej sytuacji. Jeśli klub będzie unikał takich tematów i spotkań z kibicami to niech się potem nie dziwi, że jest brak zaufania do zarządu, że ludzie nie chcą angażować się w działalność klubową i wymyślają Bóg wie co na forach i pewnych portalach
Klub musi być transparentny, ale nie w takiej formie, kto ile zarabia, ale w takiej, żeby uświadamiać kibiców co zostało zrobione a co jest jeszcze do zrobienia, jakie mamy zagrożenia a jakie szanse.
Ja siedząc w temacie szczerze mówiac nie mam pojęcia co sądzić o sytuacji w jakiej znajduje się klub. Nie wiem tego, bo KOMUNIKACJA na linii klub - kibice NIE ISTNIEJE
p.s Pani rzecznik pracuje w klubie, czy jest na urlopie?