LucjuszWielki napisał(a):

Wszystko spoko, ale jakbyś wiedział, że ekonomia związana jest z ZARZĄDZANIEM OGRANICZONYMI ŚRODKAMI to może takich oklepańców byś nie pisał... Kasa dla miasta to tylko CZĘŚĆ wydatków i długów... a co jeśli sąd orzecze, że Wisła ma zapłącić mniej niż miasto nakazuje ? Zarząd zrobił sobie podwyżkę 4mln zł w dwa lata? Skąd masz akie info?
Jest jak jest, mogę klub poratować to tak działam, nie widzę sensu głoszenia postulatów w stylu pani król, weź zadzwoń do pzpnu może co? Lepiej dojebać Wiśle w myśl zasady niegospodarności zarządu.. :/
|
Naprawde ? Oklepancow ?
Ekonomia zwiazana jest z ograniczonymi srodkami ? No tak,to nie oklepaniec,to prawda objawiona przez Ciebie
Do jakichs dziwnych tez o podwyzce dla zarzadu o 4 mln nawet sie nie bede odnosil - skad to wnioskujesz,nie wiem,ale nawet gdybym podazyl za Twymi skrotami myslowymi,to i tak dalej tego nie lapie...
Ale teraz zdradze Ci kolejnego oklepanca
Otoz w kazdej firmie PIERWSZYM krokiem do redukcji dlugow jest ciecie kosztow. Zawsze i wszedzie - jesli chcesz uratowac firme,ktora jest zadluzona,i nie masz na to srodkow od bogatego wujka lub nie podejmujesz ryzka kredytu bankowego (z reguly i tak juz nie masz takiej mozliwosci) - to TNIESZ KOSZTY.
Zaloze sie,ze tak zarzad,jak i Ty o tym nie wiedzieliscie.
Dlatego dzisiaj konczy sie to pod rada miasta. Ty po prostu o tym nie wiesz,jak zarzad. Co nie przeszkadza Ci w wyszydzaniu innych. Dlatego jak zaplacisz raz drugi i trzeci,to moze sie nauczysz. Chociaz nie,takiej nadzieji nie mam,ale za to moze jak zbiedniejesz,to naucza Cie tego inni.
Pisalemo tym wiele lat temu. Ale mimo oklepancow tacy jak Ty dalej popierali rozne dziwne pomysly i gotowi byli pozniej ,ba ! dalej sa gotowi brac za to finansowa odpowiedzialnosc,niewazne w jakim stopniu.
Nie trzeba byc ekonomista,aby stwierdzic,ze to raczej glupie,prawda ?
Tym sie roznimy - ja pisalem,ze popieram Sarapate w starciu z miastem i wydaje mi sie,ze jednak polityka zwyciezy i miasto sie z klubem dogada. Ty wolisz biec i wydawac pieniadze na kazdego nieudacznika,byleby Ci tylko wydyszal jak bardzo kocha Wisle,i ze Wisla to My !
Mnie z takim tozsamosciowym podejsciem do pieniedzy kojarzy sie tylko nowoczesna lewica - dziekuje,nie popieram,raczej gardze.
Nie ,nie przeszkadza mi wiele wojenek,jakie toczylem z takim jak ty na tym forum - szczerze mnie one bawily,bo po waszych reakcjach mozna bylo wyczuc,ze to jak rzucanie perel przed wieprze. Ciagle tylko o tym,jakie kto klepie banaly. Ale te banaly zaprowadzily mnie tam,gdzie jestem,a Ciebie - pod Magistrat. Bog z Toba czy takimi jak Ty - Wisly,klubu mi szkoda.
Wiec nie utozsamiaj,z laski swojej klubu z krytka zarzadu,bo nie,nie jest to TO SAMO. A reszte tanich chwytow stosuj sobie do woli - wisi mi to i powiewa.
Ogryzek napisał(a):

Bełkoczesz chłopie - wyżej srasz niż dupę masz. Nie znasz mnie, nie wiesz nic a pierdzisz bzdury.
Masz problem żeby przyjąć elementarną krytykę. Odziedziczyłeś gen nieomylności?
(Nie zdziwiłbym się gdybyś banował tych którzy mają inne poglądy - nie lubisz krytyki - to cecha słabych intelektualnie ludzi)
Tak, teraz nie jest pora na rozdrapywanie ran mędrku. Jesteś jak żołnierz podczas wojny który rozlicza polityków że doprowadzili do wojny. Najpierw trzeba odeprzeć atak, potem rozliczać, inaczej zginiesz. Jest pewna kolejność.
|
Nie znam Cie - na szczescie - bo Twoja "krytyka" to stek bzdur i pustoslowie.Odnosi sie do osoby,a nie do pogladow,ktore ona wyglasza. Nie mam nic przeciwko,ale ta cala ironia o Sedzim,Medrku czy to Twoj sposob na "krytykowanie" ? Podpowiem Ci - to sposob ktorym zyskasz posluch u chlopcow w wieku 12-15 lat,lub starszych co sa na podobnym etapie rozwoju. Zaloze sie zreszta,ze nie masz nic innego do powiedzenia,jak tylko kolejny post o "nieodpowiednim" czasie do krytyki. Ale to Ty i tacy panikarze jak Ty zakladaja,ze nie ma juz czasu na nic. Ja tego nie zakladam. Poza tym nie napisales niczego rozsadnego. Ale mozesz miec takie mniemanie. To cecha ludzi mocnych,a raczej mocno ograniczonych.
Zadnego genu nieomylnosci nie odziedziczylem - ale wiem,ze geny takich jak Ty nie odziedziczyly niczego,nad czym warto sie pochylic. Uzywajac Twoich metafor,Kochasiu,to dla Ciebie najwazniejsze w 21 w. rzucac sie z bagnetem przeciw czolgom. A ja wole do wojen sie przygotowac,niz je wywolywac nie majac szans na wygrana.
I masz racje - banuje chamow i idiotow.mam paru na sumieniu. Nie,nie kojarze tego z innymi pogladami - jak ktos nie odnosi sie do postu czy jakichs tez,a tylko do mojej skromnej osoby,to kojarze go z chamem i idiota. Zawsze mi slabo,kiedy widze ich bazgranine. Nie sa w stanie mnie obrazic,czasem smiesza,czasem mecza. Chcesz sie zalapac to nie bede mial z tym problemu, Jak widzisz,odpowiadam czasem nawet chetnie w podobnym tonie. Ale poniewaz czytalem sporo Twoich postow a wiekszosc -nie powala,to jeszcze jeden glupi i agresywny - i kolejny fru !! na smietnik. Przyniesie to obopolne korzysci,Mopanku,Panisko,daruj mnie,ze tak mowie,Jasnie Grafie Panie,to jest moj zwyczaj,nie zas nieuszanowanie...