wyar napisał(a):

Nie ,zarzad ma zarabiac ale nie kosztem nie splacania dlugow - rozumiem,ze nie widzisz problemu w tym,ze dlugi firmy rosna,a zarzad dostaje podwyzke ? No to mamy roznice zdan.
Poza tym wiem,co odziedziczyl zarzad - problem w tym,czy to sa odpowiedni ludzie. Ty twierdzisz ze tak,i ze nie ma problemu z tym,aby ich za wszystkie dzialania wynagradzac,ja - odwrotnie. Uwazam,ze olewajac miasto 2 lata musieli sie spodziewac,ze moze doprowadzic to do sytuacji w jakiej sie znajdujemy. Chcesz,zebym za to wystawil im laurke ?
Na ocene i wyciaganie wnioskow czas jest zawsze. Jeslibys czymkolwiek zarzadzal,to bys to wiedzial. Ale jako laik potrafisz(nastepny,wiec nawet niezbyt oryginalnie) tylko zbierac wzywac do gaszenia pozaru,rozdajac tu i owdzie zlosliwe razy,zamiast najpierw dzieciom zabrac zapalki,albo nauczyc ich uzywac. Tu sie roznimy,na moje szczescie.
Ale ze niby kto ma rozliczyc ten zarzad ? Przeciez Nasz Ci On ! Poza tym priorytetem jest dogadanie sie przez Zarzad z miastem,a nie zbiorka kibicowska na pokrycie dlugu,ktory moim zdaniem mozna bylo zredukowac bardziej. Mnie 100 zlotych nie zaboli,bardziej boli to,ze daje je aby ktos dalej pierdzial w stolek i dawal sobie podwyzki,a pozniej takich jak ja nazywa sie populistami. A wydawalo sie,ze to zdrowy rozsadek,nie populizm...
|
Bełkoczesz chłopie - wyżej srasz niż dupę masz. Nie znasz mnie, nie wiesz nic a pierdzisz bzdury.
Masz problem żeby przyjąć elementarną krytykę. Odziedziczyłeś gen nieomylności?
(Nie zdziwiłbym się gdybyś banował tych którzy mają inne poglądy - nie lubisz krytyki - to cecha słabych intelektualnie ludzi)
Tak, teraz nie jest pora na rozdrapywanie ran mędrku. Jesteś jak żołnierz podczas wojny który rozlicza polityków że doprowadzili do wojny. Najpierw trzeba odeprzeć atak, potem rozliczać, inaczej zginiesz. Jest pewna kolejność.