funkykoval napisał(a):

@wyar
Rozumiem, że Zarząd miał zasuwać za free, zamiast płacić zawodnikom - spłacać wszelkie długi (zawodnicy, trenerzy, miasto, inni wierzyciele) i oczywiście wyprowadzać przy tym klub na prostą....
Tylko, że w taki sposób działa jedynie likwidator albo syndyk.......
Zarząd gros długów odziedziczył po poprzednim właścicielu i jednocześnie miał utrzymać aspekt sportowy zespołu jak również spłacić wszystkie długi..... Przy spadających przychodach miał wyczarować dodatkowe 10-12 mln zł i spłacić długi !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Nie ,zarzad ma zarabiac ale nie kosztem nie splacania dlugow - rozumiem,ze nie widzisz problemu w tym,ze dlugi firmy rosna,a zarzad dostaje podwyzke ? No to mamy roznice zdan.
Poza tym wiem,co odziedziczyl zarzad - problem w tym,czy to sa odpowiedni ludzie. Ty twierdzisz ze tak,i ze nie ma problemu z tym,aby ich za wszystkie dzialania wynagradzac,ja - odwrotnie. Uwazam,ze olewajac miasto 2 lata musieli sie spodziewac,ze moze doprowadzic to do sytuacji w jakiej sie znajdujemy. Chcesz,zebym za to wystawil im laurke ?
Ogryzek napisał(a):

|
No to na chwile zwolnij swoje gadulstwo. Nic nie wnosisz teraz takimi postami o wielki Sedzio. Na oceny przyjdzie czas.
|
Na ocene i wyciaganie wnioskow czas jest zawsze. Jeslibys czymkolwiek zarzadzal,to bys to wiedzial. Ale jako laik potrafisz(nastepny,wiec nawet niezbyt oryginalnie) tylko zbierac wzywac do gaszenia pozaru,rozdajac tu i owdzie zlosliwe razy,zamiast najpierw dzieciom zabrac zapalki,albo nauczyc ich uzywac. Tu sie roznimy,na moje szczescie.
nesta napisał(a):

|
Czy ja wiem? Bardziej to chyba kwestia priorytetów teraz niż zapomnienia win. A sądząc po opiniach to czas na rozliczenie zarządu i TS-u przyjdzie po ugaszeniu tego pożaru. Oni nie mają już żadnego zaufania wśród kibiców, aby na dłuższą metę było możliwe zbudowanie czegoś.
|
Ale ze niby kto ma rozliczyc ten zarzad ? Przeciez Nasz Ci On ! Poza tym priorytetem jest dogadanie sie przez Zarzad z miastem,a nie zbiorka kibicowska na pokrycie dlugu,ktory moim zdaniem mozna bylo zredukowac bardziej. Mnie 100 zlotych nie zaboli,bardziej boli to,ze daje je aby ktos dalej pierdzial w stolek i dawal sobie podwyzki,a pozniej takich jak ja nazywa sie populistami. A wydawalo sie,ze to zdrowy rozsadek,nie populizm...