Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2018, 23:19
czaro napisał(a):Wyświetl post
Moja pierwsza myśl po tym, jak gruchnęła wieść o tym, że SA nie dogadała się z miastem była taka, że relacje z miastem na serio są dobre i właśnie kombinują w ten sposób, że TS zostanie operatorem/dzierżawcą i podnajmie stadion SA.

Później okazało się, że intuicja mnie zawiodła.

Moja pierwsza myśl po tym, jak gruchnęła wieść o wysokości i strukturze opłat za Carlitosa była taka, że SA kombinuje, jak by tu zadowolić miasto, dając mu milion teraz (więcej nie mamy...), podpisując umowę, a następnie wracając do starej taktyki przeciągania opłat do czasu, aż nie pozyska innych środków (a pozostałe opłaty za Carlitosa, które wpłynęłyby jesienią, poszłyby na spłatę piłkarzy).

Ale to by było zbyt ryzykowne, zbyt głupie - bo sytuacja chyba na serio jest poważna. Ten opublikowany dokument świadczy na tym, że to nie jest żaden chocholi taniec. Nam naprawdę tego stadionu nie chcą oddać.
No tak zgdzam sie.
Tylko jedyna grozba Miasta jest przetarg i zapewnie Wisla doskonale o tym wie. Czyli kto do przetargu stanie? Stowarzyszenie Jehowych czy Krajowy Zwiazek Psich Zaprzegow ?
Wtedy beda musieli komus oddac stadion a tym samym wybrac najlepsza oferte dla miasta. Musza ustrzec sie oskarzen o stronniczosc i dzialaniem na szkode miasta. Co innego piepszyc przy kawie i pod publike a co innego zlozyc podpis pod czyms co jest oderwne od rzeczywistosci.

Umiejetnosc negocjacji...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.07.2018 o godz. 23:26.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując