Wyświetl pojedynczy post
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2018, 18:32
"cudlaty" napisał(a):Wyświetl post
nie zgodzę się. Teraźniejsza sytuacja finansowa Wisły paradoksalnie chyba jest lepsza niż wtedy gdy ją opuszczał. Odzyskałby klub za przysłowiową złotówkę, mając do spłaty bieżące zadłużenie... Przy MĄDRYM zarządzaniu i np. inwestycji na poziomie 10 baniek, mógłby spokojnie włączyć się do walki o puchary i tym samym szybki zwrot lub balans. zawodnicy gdyby dostali info że przychodzi poważny właściciel z gwarancją pensji, zaczęliby grać i takiego Arsenića czy Imaza zaraz byśmy pchnęli za dobrą kasę mi już by BC się cieszył. Tu trzeba tylko 5 baniek na stadion teraz a i myślę, że miasto z Cupiałem by się prędzej dogadało na spłatę terminową, więc i tej kasy nie trzeba by wyciągać od razu z kieszeni.
Tu trzeba tylko mądrych ludzi do zarządzania, i kogoś wiarygodnego z kasą na dzień dobry. Cupiał ma potencjał. Kocha Wisłę.

Tak, tak. A za kilka lat znowu znajdziemy się w tej samej sytuacji Mądre zarządzanie to nie szybka inwestycja i trzymanie kciuków za udany wynik, bo jak nie to dupa. Tutaj potrzeba spokojnego i przemyślanego działania, spokojnego realizowania planu który pozwoli na zbudowanie zdrowej struktury klubowej. Jak chyba pamiętamy, pan BC nie jest raczej człowiekiem cierpliwym, a jego impulsywność doprowadzała do szeregu dziwnych decyzji personalnych w klubie. Co, już nikt tego nie pamięta?

Poza tym - po tym wszystkim co BC tutaj przeżył ponowne jego wejście w ten interes można rozpatrywać w kategoriach Science Fiction.

"pomeran" napisał(a):Wyświetl post
To nieprawdopodobne ze umiera klub z taką tradycją i sławą (wcale nie tak dawną jak w przypadku upadającego Ruchu, Widzewa i nie ma nikogo chętnego na zakup. Swoją drogą to moze TS powinien sie uśmiechnąć do JW ?

Pod tweetem Stanowskego o problemach Wisły udziela się Wandzel. Skoro nie przeszkadza zarządowi robienie niekorzystnych transakcji z Legią to moze sie uśmiechnąć do Lesnodorakiego i Wandzela ? <trybnoemozliwyon>Hajsy mają- na zarządzaniu sie znają a i Mioduakiemu chętnie zagraliby na nosie. <trybniemozliwyoff>

Ja wiem że jest tragicznie, ale ....a. Nie róbmy z pogrzebu komedii

A jeszcze tak odnośnie całej sytuacji z miastem, zacytuję klasyka: Szkoda ....a gadać, szkoda strzępić ryja. Pomimo wszystkich wypadających trupów z szafy w ostatnim czasie, mam nadzieję że zarząd strzeli w końcu z rękawa czymś pozytywnym

Odpowiedz cytując