"cudlaty" napisał(a):

nie zgodzę się. Teraźniejsza sytuacja finansowa Wisły paradoksalnie chyba jest lepsza niż wtedy gdy ją opuszczał. Odzyskałby klub za przysłowiową złotówkę, mając do spłaty bieżące zadłużenie... Przy MĄDRYM zarządzaniu i np. inwestycji na poziomie 10 baniek, mógłby spokojnie włączyć się do walki o puchary i tym samym szybki zwrot lub balans. zawodnicy gdyby dostali info że przychodzi poważny właściciel z gwarancją pensji, zaczęliby grać i takiego Arsenića czy Imaza zaraz byśmy pchnęli za dobrą kasę mi już by BC się cieszył. Tu trzeba tylko 5 baniek na stadion teraz a i myślę, że miasto z Cupiałem by się prędzej dogadało na spłatę terminową, więc i tej kasy nie trzeba by wyciągać od razu z kieszeni.
Tu trzeba tylko mądrych ludzi do zarządzania, i kogoś wiarygodnego z kasą na dzień dobry. Cupiał ma potencjał. Kocha Wisłę.
|
Tak, tak. A za kilka lat znowu znajdziemy się w tej samej sytuacji

Mądre zarządzanie to nie szybka inwestycja i trzymanie kciuków za udany wynik, bo jak nie to dupa. Tutaj potrzeba spokojnego i przemyślanego działania, spokojnego realizowania planu który pozwoli na zbudowanie zdrowej struktury klubowej. Jak chyba pamiętamy, pan BC nie jest raczej człowiekiem cierpliwym, a jego impulsywność doprowadzała do szeregu dziwnych decyzji personalnych w klubie. Co, już nikt tego nie pamięta?
Poza tym - po tym wszystkim co BC tutaj przeżył ponowne jego wejście w ten interes można rozpatrywać w kategoriach Science Fiction.
"pomeran" napisał(a):

To nieprawdopodobne ze umiera klub z taką tradycją i sławą (wcale nie tak dawną jak w przypadku upadającego Ruchu, Widzewa i nie ma nikogo chętnego na zakup. Swoją drogą to moze TS powinien sie uśmiechnąć do JW ?
Pod tweetem Stanowskego o problemach Wisły udziela się Wandzel. Skoro nie przeszkadza zarządowi robienie niekorzystnych transakcji z Legią to moze sie uśmiechnąć do Lesnodorakiego i Wandzela ? <trybnoemozliwyon>Hajsy mają- na zarządzaniu sie znają a i Mioduakiemu chętnie zagraliby na nosie. <trybniemozliwyoff>
|
Ja wiem że jest tragicznie, ale ....a. Nie róbmy z pogrzebu komedii
A jeszcze tak odnośnie całej sytuacji z miastem, zacytuję klasyka: Szkoda ....a gadać, szkoda strzępić ryja. Pomimo wszystkich wypadających trupów z szafy w ostatnim czasie, mam nadzieję że zarząd strzeli w końcu z rękawa czymś pozytywnym