Wyświetl pojedynczy post
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2018, 18:29
Awe napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, że oficjalnie w klubie nie jest wesoło ale ogólnie spoko. Taki jest przekaz w wywiadach. W obecnej sytuacji Sarapata powinna wyjść i przeprosić za swoją nieporadność i niegospodarność, powiedzieć, że klub jest na skraju upadku, odsunąć Dukata i zaapelować o ogromną mobilizację w kupowaniu karnetów - ratowaniu klubu. To jedyna szansa, żeby ludzie, którzy nie są fanatykami, a "zwykłymi" kibicami kupili w obecnej sytuacji karnet. A tu nic, cisza kompletna. Oficjalny przekaz jest tak, że fetujemy zdobycie jakiegoś gówno pucharu.
O ile jeszcze do czasu sprzedaży Carlitosa jakoś rozumiałem udawanie, że jest w miarę ok (żeby nie pogorszać pozycji negocjacyjnej - wyszło jak wyszło...), to obecnie trzeba już bić na alarm i apelować do "zwykłych" kibiców. Na zasadzie: nawet jak nie zamierzacie chodzić na mecze to kupujcie karnety, żeby ratować ukochany klub. Odsunęliśmy powiązanego z kibolami Dukata, posypujemy głowę popiołem, zaufajcie nam, pomóżcie Wiśle przetrwać. W lepszych czasach klub to jakoś wynagrodzi np. "cegiełkami" w muzeum (jak powstanie...). Trzeba jakoś mobilizować tych "zwykłych" kibiców...
Tak, jak ktoś wyżej pisał, ja również mam wrażenie, że nie dzieje się kompletnie nic.
Ludzie proszę was

Jak macie takie rady dawać, to naprawdę lepiej nic nie piszcie

Pozwól, że ja ci coś doradzę. Najpierw trzeba zrobić swoje i upewnić się, że kibic wywiązał się z obowiązków jakie niesie kibicowanie W dalszej kolejności czy kupił karnet, czy był na meczu, czy pojechał na wyjazd, kupił koszulkę czy uczestnicy w życiu klubu ogólnie.

Dopiero potem wypada dzielić się radą, nawet tak głupkowatą jak ta, ale przynajmniej z moralnym poczuciem, że ja swoje zrobiłem to też wymagam od innych.

Natomiast najwięcej rad w tym większość głupkowatych i opartych o swoje fanaberie ślą ci, co mają Wisłę na co dzień w dupie, chyba, że jest dobry mecz a zwłaszcza dobra pogoda.

To jest bardzo dziecinna postawa.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując