Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2018, 20:56
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
I teraz do szanownych interlokutorów - czy to co napisałem powyżej, to jak pisze Czaro defetyzym czy realna ocena sytuacji? Bo ja się upieram, że realna ocena. Na czym budujecie swoje przekonanie, że amatorzy u sterów wymyślą coś bez biznesowego precedensu i pchną Wisłę ku lepszemu? Bo im zależy? Bo mają Białą Gwiazdę w sercu? Bo ciągle - jak mawiał klasyk- "się uczą" i może w końcu się "nauczą"?

Coś mi się zdaje, że większość z Was, zwyczajnie zakochanych, postanowiło ignorować fakty, żeby nie mierzyć się z przykrą rzeczywistością.

Osobiście, nie dam się też emocjonalnie szantażować, że jeśli kocham Wisłę, to muszę wspierać obecny zarząd, bo innego nie mamy. To droga donikąd.
I
Ale jak to sobie wyobrażasz?

1. TS ma komuś Wisłę oddać? Komu? Tobie albo komuś z tego forum? I dlaczego oddać, a nie sprzedać?

No, ale tak naprawdę chętnych na prowadzenie tego bałaganu nie ma, więc pozostaje druga opcja:

2. TS ma zmienić "swój" zarząd na "nieswój"? Ok, popatrzmy:
2.A. Biorąc pod uwagę to, że domagający się tej wymiany nie oferują TS żadnego wsparcia (ani jako działacze, ani jako liczne i przynoszące dochody gremium kibiców), trudno to rozwiązanie uzasadnić względami słuszności;
2.B. Biorąc pod uwagę okoliczności, w Wiśle nie za bardzo są obecnie warunki do rozwoju organizacyjno-sportowego, przez co trudno to rozwiązanie uzasadnić względami efektywności.
Wynika to z tego, że celem właściciela jest obecnie utrzymać spółkę na powierzchni i nie pozwolić jej upaść. Lepiej albo gorzej to robią, licząc, że jeśli uda wyjść z długów, będzie można kiedyś pomyśleć o rozwoju. Uzasadnij, dlaczego i jak możliwe jest kompleksowe i perfekcyjne zarządzanie klubem sportowym, kiedy głównym zadaniem osób nim zarządzających jest obsługa wierzytelności i sporów sądowych. Kim są ci fachowcy od zarządzania klubem? Jak ich poznać, jeśli nie mamy możliwości testować ich w okresie próbnym? Chodzi o doświadczenie czy tytuł zawodowy?

II
Co do Twojego kibicowania. Nie kibicuj. Bojkotuj nawet. Jeśli uważasz, że lepiej będzie Wiśle, jeśli a) TS wycofa się z sekcji piłkarskiej; albo b) TS zastąpi "swoich" ludzi "Twoimi", a Ty jesteś w stanie ich do tego przekonać i uzasadnić, dlaczego należy to zrobić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując