nesta napisał(a):

Z wywiadu można parę rzeczy wywnioskować.
1. Spłaty zaległych zobowiązać idą zgodnie z ustaleniami + do końca roku Wisła SA powinna spłacić paru dłużników (UFA - 25% do spłacenia + jeden z serbów - 3 ostatnie raty) = pensje powinny być spokojnie wypłacane na czas.
2. Z trenerem Carillo rozwiązaliśmy kontrakt = żadnego dodatkowego postępowania sądowego raczej nie będzie, chyba że będzie dotyczyło warunków rozstania.
3. Według Pani Prezes płacimy za stadion na czas. A powiększający dług wynika z tego, że odliczyliśmy sobie od czynszu pewne koszty remontów (zakładam, że chodzi tutaj głównie o skyboxy). W tym przypadku miasto powiedziało, że ich nie przejmie i Wisła teraz walczy o to w sądzie. To głównie doprowadziło do sytuacji ze stadionem w jakiej klub jest teraz.
Krótki mój komentarz, widać brakuje tutaj w zarządzie osoby odpowiedzialnej za rozmowy z miastem, bo nie może być tak, że my sobie przeprowadzamy zmiany/remonty bez zgody miasta i potem się sądzimy aby miasto zwróciło te koszty... Według mnie tutaj duży minus dla zarządu...
4. Tak jak ktoś pisał wcześniej 90% od klubów z włoch odzyskane.
5. Zaległości do piłkarzy 1 miesiąc
Ogólnie to nie widzę powodów do większej paniki, ale tak jak pisałem wyżej, musi być chyba dedykowana osoba do rozmowy z miastem, która by te wszystkie pierdoły ogarneła, bo na tym szczeblu jest największy burdel.