Wyświetl pojedynczy post
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2018, 10:58
As napisał(a):Wyświetl post
Do niektorych widac trzeba lopatologicznie. Uzylem przykladu Widzewa, zeby podac przyklad, ze wysoka sprzedaz karnetow jest mozliwa.
Nie wiem czy kibice widzewa sie lansuja, czy kreca ich awanse, czy slysza glosy w glowie. Ich motywacja nie jest dla mnie wazna - sedno mojej wypowiedzi bylo takie, ze Wislacy powinni sie zmotywowac do wykupienia karnetow.

Odpowiedzi, ktore jak do tej pory przeczytalem mnie zalamaly

- nie da sie
- 20zl za mecz to za drogo u innych jest taniej.
- tam panuje moda
- nie kupie karnetu bo interesuje mnie dobry futbol a nie klub. Nie bede placil za pazdierz.
- mamy 3/4 frekwencje w lidze a przeciez miejsce Wisly nie jest na topie tylko na 3 - 4 miejscu wiec OK.
- u nas jest chujowo ale u innych jest chujowiej wiec nie bede sie wysilal zeby bylo nie chujowo ale dobrze.

Sorry Panie i Panowie ale z takim podejsciem to mozna jedynie wegetowac.
Masz rację ale to jest to co pisał nesta. Takie argumenty będą trafiać tylko do części najwierniejszych kibiców. Powiedzmy grupy 5 tys obojętnie kto by nie był w zarządzie czy właścicielem klubu. Kolejne 5 tys przyjdzie gdy zarząd będzie uczciwy wobec kibiców i odetnie się od niektórych osób a w klubie nie będzie takiej degrengolady jaka jest obecnie, kolejne 5 tys gdy klub będzie regularnie grał i wałczył o miejsce w pierwszej 8, czasami grał w puchar, kolejne 5 gdy będzie regularnie walczył o mistrza. Nigdy nie uzbierasz 20 tys karnetów opartych na samym sentymencie do klubu.
Klub sam musi zrobić kilka pierwszych kroków aby pozyskać kibica, albo jeden który będzie jak tysiąc...
Odpowiedz cytując