Wyświetl pojedynczy post
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2018, 22:40
InQ napisał(a):Wyświetl post
1. Skoro nas na to nie stać nie bawimy się na karuzeli trenerskiej z zatrudnianiem i zwalnianiem trenerów (zmiana Kiko na Carillo, który i tak musiał odejść...)
2. Sytuacja ze stadionem była do przewidzenia. Niezbyt widzę aby klub dokonał wystarczających starań by zabezpieczyć swój interes (uderza to w punkt 3)
3. W konsekwencji punktu 2 sprzedajemy aktywa warte ponad 6,6 mln pln (oferta Dinamo) za 2,2 mln pln bo klub nie przewidział czegoś oczywistego i musi na dniach skołować gotówkę (gdyby miesiac temu klub krzyczał chcemy 1,5mln euro zamiast 3mln euro... mogłoby być inaczej).
4. Nie zatrudniajmy zawodników na których ans nie stać jeżeli kontrakt musimy rozwiązać jeszcze zanim zacznie obowiązywać!

Już nie chcę wspominać o tej chwilówce za ponad 3mln pln...
1. Z tym sie akurat zgadzam.
2. Byla do przewidzenia, tak samo jak do przewidzenia jest wymog platnosci graczom, splata innych zobowiazan, ogolnie wydatki biezace. Bylaby turbo nadwyzka to i na stadion by sie znalazlo.
3. Nie wiem czy wiesz, ale pan pilkarz aktyw Carlitos sie dasal i nie chcial isc ani do Dinamo, ani do Francji, ani do Lecha, choc oferowali lepsza kase.
4. Podobna sytuacja jak w przypadku punktu 1. Nie wiem tylko co bylo przyczyna ich zatrudnienia. Albo "niegospodarnosc", albo po drodze zaszla sytuacja, w ktorej trzeba bylo na szybko splacac jakiegos trupa z szafy i pozniej kasy zabraklo, nie wiemy.

Chwilowka byla prawdopodobnie na licencje na puchary europejskie. Bylo blisko. Nie udalo sie. Trudno. Trzeba dalej zyc.
Teraz bedzie biednie, skromnie, czyli tak jak powinno byc od poczatku (moim zdaniem). O walce o puchary mozemy sobie pomarzyc. Celem nadrzednym bedzie raczej unikniecie spadku. Bedzie "gospodarnie" bo nie ma juz innej opcji. Tymbardziej warto teraz pomagac klubowi. Czy ta pomoc cos da? Nie wiem, ale jako kibic Wisly, zawsze bede mogl sobie spojrzec w twarz i powiedziec, ze przynajmniej probowalem a nie odwracalem sie plecami w najgorszej dla niego chwili.
Odpowiedz cytując