Wyświetl pojedynczy post
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2018, 13:33
rav napisał(a):Wyświetl post
Ten proces trwa. Jego elementem jest m.in. wycenienie stadionu przez biegłego. Oparte nie na kosztach budowy bo to absurd ale zapewne na przychodach i kosztach jakie obiekt generuje. Podobno ta wycena już jest i wg słów prezes Wisły jest to wycena dla klubu korzystna.

Druga rzecz to naprawdę mocny pomysł na to, żeby do obiektu rok do roku nie dokładać. Stadion jest tak źle zbudowany, że media i inne koszty po prostu zżerają zyski. To dlatego Wisła cupiałowa nie zgodziła się na zostanie operatorem stadionu. Jednak po przejęciu przez TS nowa ekipa lepiej poznała ten obiekt i myślę, że widzą szansę na wyższe przychody niezwiązane z samą Wisłą. Wbrew artykułom dyletantów piszących jaki to ICE i Tauron Aren cudowne a stadion Wisły kupiasty - tam się naprawdę dość sporo dzieje. Widziałem studniówki, konferencje firmowe w loży prezydenckiej czy np... kurs tańca Po ogarnięciu terenu dookoła, zbudowaniu sklepu, może też muzeum, znalezieniu lepszych najemców biur (bo coś mi mówi, że miejskie spółki płacą za mało), to może być całkiem nieźle radzący sobie obiekt. Błonia, Park Jordana - fajne sąsiedztwo z którego można by chętnie zajrzeć na wiślackie tereny. Ale trzeba chcieć i włożyć w to dużo pracy - jak sobie radzi z tym miasto widzimy. I przydałby się tu też inwestor.
rav, na pewno prywatny właściciel sobie poradzi lepiej niż miasto. Problemem w przebudowie stadionu jest wałek z prawami autorskimi. Nie wiem czy miasto już je wykupiło.
Odpowiedz cytując