Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2018, 17:54
Styropian napisał(a):Wyświetl post
Jakiej szydery chłopie... Opamiętaj się. Prezesem nie jestem nie musisz mnie tytułować bo to słabe jest. Nie przedstawię Ci planu bo nie pracuję w Wiśle i nie siedzę w zarządzie.

Natomiast wiem jedno. Potrzebne są pieniądze na teraz. Zarząd musi w pierwszej kolejności załatwić pieniądze a nie tworzyć jakieś historie.

EDIT: Chodzi mi o to, że snujesz jakieś wizje powolnego odradzania, jak na dzień dzisiejszy nie mamy gdzie grać a wierzyciele coraz bardziej tupają nóżkami. TO JEST TERAZ REALNY PROBLEM. Uważasz, że Zarząd powinien rozmyślać o "nowym planie i budowie zespołu" czy o zgaszeniu pożaru z miastem? Myślę z resztą, że nie tylko miasto traci cierpliwość do Wisły.
Tak, uważam.

Zresztą ten "plan" już się zaczął realizować - z części stranierosów już zrezygnowaliśmy.

Powiedz jak chcesz negocjować z wierzycielami o prolongatę spłaty długu?
Nie robiąc nic i tylko zapewniając ich że spłacisz dług, czy też pokazać ze wziąłeś się mocno za cięcie kosztów, które mają uzdrowić finanse? Wierzyciele bardzie są skłonni zaufać komuś kto coś działa, niż takiemu co liczy na cud.
Owszem, może to nic nie dać, ale jest szansa.

Może i nam pisana czeluść IV ligi, ale coś trzeba robić.

Zresztą - realistycznie - wystarczy na początek zatrzymać przyrost długu a stare długi spłacać przez zaciągane nowe. Jak osiągniemy ten "break even point" w cash flow to już jesteśmy na powierzchni. Uważam że jest to do osiągnięcia, zatrzymanie przyrostu długów. A potem krok, po kroku spłacać.

A jak się w międzyczasie pojawi inwestor - to już raj.

No ale lepiej wykpić, wyszydzić.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując