Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2018, 16:40
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zadalem Ci proste pytanie, nie odpowiedziales, tylko wyjechales z wiesniakowa czwarta liga. Udowodnilem Ci, ze Twoj przyklad Pogonii jest z dupy wziety, wyjechales z wiesniakowa czwarta liga po raz drugi. Nie wiem jak mam z Toba rozmawiac. Jak czytam ten temat, widze, ze to nie tylko ja mam z Toba ten problem. Snujesz jakies wizje, ktore nie sa niczym podparte. Pogon zaczynala od wiesniakowej czwartej ligi, ktora podajesz za przyklad, a w rozmowie ze mna wyszydzasz. Lech, Jaga, Legia i kilka innych maja bogatych wlascicieli, czytaj inwestorow. Innym pomagaja gminy albo nie sa tak zadluzone jak my. Bez inwestora czeka nas wegetacja, przy duzym szczesciu, daj Boze, na poziomie Ekstraklasy. Zresztą nie chce mi sie byc kolejna osoba tlumaczaca Tobie oczywiste oczywistosci wiec nara, czesc po raz drugi.
Wyciągnąłem kolego logiczny wniosek z tego co napisałeś. No chyba wiesz co piszesz?

Skoro napisałeś że:

"Bylo juz to powtarzane, sam zarzad to powtarzal wiele razy. Nie ma realnego wyjscia poza znalezieniem inwestora."

Skoro nie ma realnego wyjścia bez inwestora, a tego nie ma i pewnie nie będzie - to co nam zostaje? Dopowiedziałem za Ciebie - IV liga jako logiczny wniosek. Chyba to jasne? Tym bardziej ze sam przytoczyłeś przykład Pogoni która musiała "upaść" żeby odrodzić się bez długów.

Rozumiem Twoje zdanie i je szanuje. Sam podczas afery z Meresińskim zastanawiałem się na forum czy nie lepiej nam od razu "upaść" do IV ligi i nie startować bez długów. Tak jak Widzew.

Kolego nie dąsaj się, ja potraktowałem Twoje zdanie poważnie. Kto wie czy życie nas nie zmusi do budowy Wisły od IV ligi. No bo skoro gmina nie pomaga, podkłada nogę itd.

Ja mam taką naturę, walczę do końca i gdybym był w Zarządzie, walczyłbym do końca. Ale może faktycznie lepiej zamiast się oszukiwać ze się uda, przyspieszyć "konanie" Wisły S.A. i reaktywować się w IV lidze bez długów?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując