serek.c2 napisał(a):

Zarząd miał uregulować do 30 czerwca, nie zrobił tego z jakiegoś powodu, na pewnie nie ze względu na "widzimisię".
Tak, sam pisałem o tym, że niepotrzebna nam tak szeroka kadra, ktoś tu sobie pofolgował. Jest to ewidentny błąd zarządu - nie wiemy jednak, na jakiej podstawie bazowali. Być może w ostatnim czasie miały miejsce wydarzenia, które wpłynęły na bieżącą sytuacje finansową klubu? Cały czas staram się o tym pisać, bo tu każdy mądry a tak naprawdę nikt nie wie dlaczego pewne decyzje są podejmowane...
|
Już kiedyś ktoś tak planował budżet. W oparciu o pieniądze, których nie miał na koncie. Miała być LM i samowystarczalny klub. Skutki odczuwamy do dziś.
serek.c2 napisał(a):

|
Nie chce mi się szukać, ale zajęcie miejsca premiowanego grą w pucharach gwarantowało nam (od sponsora choćby) większe wpływy. Może stąd mieliśmy wziąć środki?
|
Czyli znowu planowanie na zasadzie uda się albo się nie uda. Poza tym w mojej opinii klub naraził płynność finansową mogąc uzyskać nikłe korzyści (bo ten awans i tak by finansów Wisły nie zbawił)
serek.c2 napisał(a):

|
Tu każdy gdyba, nie zauważyłeś tego? Sorki, ale ten przykład delikatnie bzdurny, jak pisałem - nie wiemy, na czym bazował zarząd, co się wysypało, dlaczego pewne decyzje podjęto takie a nie inne...
|
Owszem nie wiemy na czym. Ale w oparciu o obecne działania klubu wiemy, że pieniądze były wirtualne.
Ogólnie nie chodzi mi to żeby jechać po zarządzie, bo oni sami wystarczająco się pogrążają. Najlepiej niech ogłoszą ciszę medialną i przestaną mówić jak to w Wiśle się poprawiło. Po prostu niech pracują i nie obiecują gruszek na wierzbie.