Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2018, 20:47
Mam kilka pytań:

1) W oparciu o jakie kryteria miasto przygotowało stawki najmu dla Cracovii i Wisły?

2) Jakie uzasadnienie ma posiadanie udziałów przez w Cracovii ze względu na prowadzenie działalności gospodarczej poza sferą użyteczności publicznej?

3) Czy posiadanie udziałów przez miasto w Cracovii i stawki czynszu dla obydwu klubów piłkarskich odbywają się z poszanowaniem zasad równości i konkurencji (konkurują dwie spółki prawa handlowego, które trafiają dokładnie w ten sam rynek),

4) Czy wspieranie klubu piłkarskiego takie jak w sytuacji Śląska Wrocław nie wykracza poza dozwoloną pomoc publiczną? Przykład: Real Madryt kontra Komisja Europejska (http://www.realmadryt.pl/index.php?c...racy_temat=168, polecam drugi akapit).

5) Czy Wisła składała wniosek o umorzenie podatku od nieruchomości? Jeżeli tak - jakie były przyczyny odmowy?

Oczywiście mogę te pytania złożyć w trybie dostępu do informacji publicznej i mają obowiązek mi udzielić odpowiedzi, ale być może ktoś mi na te kwestie odpowie albo zrodzi się sensowna dyskusja.
Odpowiedz cytując