Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2018, 09:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Szczerze nie znam tematu - jakoś to przeoczyłem. Co się dzieje z tym promem bo zgaduję że budowa stanęła?
A to nie ten prom gdzie wybudowano stępkę/szkielet, premier ogłosił sukces dobrej zmiany, przykręcił tabliczkę a teraz okazuje się że nie ma planów statku więc nie wiadomo co dalej robić?

Dokładnie tak jak z autami elektrycznymi naszego premiera. Ponoć firma zajmująca się tematem ma już zaawansowane plany elektryków ale nie wie jeszcze i nie może się zdecydować jaki to ma być samochód - duży/ mały/sedan/pickup/sportowy ani jak ma on wyglądać.

PRL.

P.S.
Drugi doskonałym przykładem 'prężności' I możliwości polskich stoczni oraz myśli technologicznej jest korweta Gawron, z braku uzbrojenia przemalowana na patrolowiec Ślązak. Najszybsza motorówka na Bałtyku. Budowa trwała tak długo że technologicznie okręt jest stary, co więcej, kończą lub skończyły się gwarancje na podzespoły w zasadzie jeszcze nie zainstalowane/uruchomione/sprawdzone (jak np silnik).

Edit:
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Natomiast o helikopterach polecam Magazyn Śledczy sprzed jakoś roku, może niecałego.
Cena z kosmosu, umowy na papierze toaletowym a w spółkach krzakach co miały ssać kasę z offsetu członkowie rodziny bula.
To jest właśnie ten niuans.
Może i ssali kasę (bez znaczenia czy tak jak PiS czy mniej) ale im po prostu wychodziło. Helikoptery by były. Aukcja koni by była. Przykładów można mnożyć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2018 o godz. 09:20.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA