Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2018, 17:36
Po mojemu, to strategia hiszpańska wzięła się stąd, że nawinął się Junco. Skończyła się współpraca z Junco, to skończyła się strategia hiszpańska. Innymi słowy, wajchę przestawiono, bo zmienił się wajchowy. Głowacki na rynku hiszpańskim się nie zna, a zarząd nie miał pomysłu, skąd wziąć drugiego Junco. A że przy okazji jest w klubie krucho z budżetem - nihil novi. Dobrze się stało, że udało się przetrwać te dwa lata.

Przy czym uważam, że ściąganie na krótkie kontrakty zawodników w średnim wieku z trzeciej ligi hiszpańskiej to strategia na przetrwanie (są to zawodnicy relatywnie tani), a nie długofalowy projekt i inwestowanie w potencjał ludzki. Jeżeli nawet czasem któryś z tych Hiszpanów odpali, to suma, jaką możemy za niego uzyskać jest dla nas dziś oczywiście wysoka (bo dla nas każdy transfer jest na wagę złota), ale mając na uwadze sumy, za których odchodzą młode talenty - niska.

Przy czym uważam, że strategie hiszpańskie, włoskie, francuskie, bałkańskie czy brazylijskie to rzecz osobliwa. Daleko mi do patriotów w dresach, ale serio, jak będę chciał pooglądać Hiszpanów kopiących piłkę, to włączę sobie ligę hiszpańską, a nie polską.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując