Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2018, 16:15
krasny napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, chodzi mi trochę o to ze sytuacja klubu jest zła przez brak inwestora, sponsorów, itp. Generalnie przez brak kasy. My (fani Wisły) często tłumaczymy to sobie otoczka jaka jest wokół klubu („Misiek”, flagi, siłownia, narkotyki, itd) bo to odstrasza potencjalnych inwestorów.
Jeśli dobrze rozumiem sytuacje to Jadczak chce właśnie ten temat poruszyć.
No tak, ale czy nie poruszać tego tematu i słabej kondycji sportowo-finansowej nie będzie wizerunkowo lepsze? Jeżeli jest coś na rzeczy z tematu, który wywołałeś, a sprawą - jak wiemy - zajmuje się prokuratura, to wszystko się wyjaśni. A jeżeli nie ma nic na rzeczy, to zaprzeczanie temu i rozwlekanie tego w mediach pogorszy wizerunek Wisły. Przecinać już za bardzo nie ma czego, bo Sarapata wypowiadała się w mediach na ten temat. Ma powtórzyć to samo? Przecież nie o to chodzi Jadczakowi.

Do meritum tematu, który wywołałeś trudno mi się odnieść, bo nie mam na ten temat wiedzy. Nie znam ludzi z TS i nie chcę być adwokatem sprawy, o której nie mam pojęcia. Wydaje mi się tylko, że radca prawny byłby na tyle ostrożny, by przynajmniej sobie samemu nie narobić problemów, więc te powiązania nigdy nie będą bezpośrednie. Czy pośrednie powiązania też odstraszają inwestorów? Tylko jeśli nada się temu odpowiednią narrację, na którą zarząd nie ma wpływu. Może nie uczestniczyć w tej narracji albo zerwać wszelkie pośrednie powiązania z osobami o określonej proweniencji i liczyć, że nikt już tej narracji prowadzić nie będzie. Pytanie, czy jest powód i możliwość, by zrywać.

I żeby było jasne - nie bronię Jadczakowi węszyć, niech węszy. Od tego są dziennikarze.

Pytałeś, dlaczego zarząd zachowuje się tak, a nie inaczej, to Ci odpowiedziałem, jakie jest moje zdanie.

Pepinho napisał(a):Wyświetl post
Zarządowi udało się pozyskać jedynie jednego sponsora, którego wpływy do kasy klubu nie przekraczają 2 mln zł.
Ale to nie jest prawdą.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując