max TS napisał(a):

komentarz usera TP jest przynajmniej rzeczowy.
Cytat:
pytania do Zarządu:
1) "Podane kwoty wynagrodzeń Zarządu nie odpowiadają rzeczywistości." - proszę wyjaśnić jak nota do zaudytowanego (jak mniemam) Sprawozdania Finansowego zawiera nieprawidłowe informacje "nie odpowiadające rzeczywistości"? Mam przez to zrozumieć, że Zarząd sugeruje, że Sprawozdanie Finansowe zostało źle przygotowane? A może Zarząd nie odróżnia metody kasowej od metody memoriałowej i pomimo, że być może nie dostał dokładnie takiej kwoty do kieszeni to taka kwota pojawiła się w kosztach i jest wymagana?
2) "Dzięki rozważnej polityce finansowej Wisła Kraków SA po raz pierwszy od lat mogła stworzyć rezerwę finansową w roku 2018.". Spółka na koniec 2017 roku miała 220 tys PLN w kasie i na rachunkach bankowych. Proszę rozwinąć co oznacza "rezerwa finansowa" - czy chodzi o pieniądze z kredytu (3,4 mln PLN w 2018 roku), które po jednej stronie są rzeczywiście aktywem ale po drugiej pasywem w postaci oprocentowanego zobowiązania? Jeżeli to w mniemaniu Zarządu jest rezerwa finansowa to odpowiadam - jest to oprocentowany kredyt.
3) " Ponadto klub zakończył rok 2017 z widocznym zyskiem co również można zobaczyć we wspomnianym zestawieniu" - zysk jak wspomniałem w komentarzu do poprzedniego artykułu jest tylko i wyłącznie pokłosiem sprzedaży Mączyńskiego i Brleka (komentarz wkleję poniżej). Bez tego strata sięgałaby ok 11 mln PLN.
4) "Poziom wynagrodzeń dla Zarządu jest zatwierdzany przez organy Spółki" czyli konkretnie przez kogo? Prezesem właściciela Wisła Kraków S.A. jest prezes Wisły Kraków S.A. jest to widoczny problem tzw. ładu korporacyjnego (członkowie Zarządu odpowiadają za własne działania sami przed sobą oraz Radą Nadzorczą, która nie spełnia swojego zadania w mojej opinii).
|
Nie chodzi wcale o to, że ktoś pani Sarapacie i Panowi Dukatowi żałuje kasy, ale o przejrzystość i rzeczowość. Tych w oświadczeniach Zarządu brakuje.
Klasyczne unikanie odpowiedzi.
Szkoda.