Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2018, 23:41
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
...
Pewnie, że z pożytkiem dla Wisły byłoby gospodarnie wydawać pieniądze. Ale w pierwszym rzędzie najbardziej zainteresowany jest tym zarząd i akcjonariusz. Jeżeli TS uważa, że określony poziom wynagrodzeń w Wiśle Kraków wpisuje się w gospodarność, to niewiele się tu zrobi. Innego akcjonariusza mieć w najbliższej przyszłości nie będziemy. Patrząc na to możemy oceniać, krytykować i trzymać kciuki. Jeżeli ktoś chce mieć większy wpływ na politykę klubu, to - tak, jak pisałem - musi zaangażować się w TS, kupić akcje, zostać ważnym sponsorem, sprawić, by kibice mieli większy wpływ na finanse klubu. Ale w obu przypadkach nie wypada szaleć, obrażać i drzeć ryja o jakieś dymisje, bo ani to skuteczne, ani mądre.

Jeżeli natomiast członkowie zarządu przedstawiają się sponsorom i kibicom jako pracujący społecznie za symboliczne wynagrodzenie, a faktycznie pobierają wynagrodzenie wyższe niż symboliczne, to zwyczajnie podczas negocjacji wprowadzają w błąd i, tak po ludzku, postępują nieprzyzwoicie. Pytanie, czy to robią (czytałeś/słyszałeś takie wypowiedzi?).

Warto byłoby jednak wpierw pozyskać rzetelną informację na temat, który się rozpatruje, bo - jak rozumiem - odnosimy się do wpisu w internecie, relacjonującego sprawozdanie finansowe spółki (czytałeś to sprawozdanie? masz fotografie z KRS? jeżeli tak, to wrzuć proszę); a do tego odnosimy się do informacji zbiorczej (podmiotowo i przedmiotowo).

Dobrze życzę Wiśle, ale czułbym się nieprzyzwoicie, gdybym wtrącał się w to, jak ktoś zarządza swoją spółką, zwłaszcza, gdy ten ktoś chyba też dobrze życzy Wiśle. Jestem jednak tym pisaniem o czyichś pensjach zmęczony, ode mnie to ostatni wpis na ten temat.

PS I tak, faktycznie, mając w zarządzie radcę prawnego, który twierdzi, że zajmuje się prawem sportowym można oczekiwać, że umowy z zawodnikami i postępowania sądowe będą prowadzone tip-top.
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.06.2018 o godz. 23:43.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując