Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2018, 21:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca jesteś uczciwy w odpowiedziach (np. na temat zestawianych wysokości wynagrodzeń), a w odniesieniu do liczby kibiców na trybunach, to wystarczy powiedzieć, że wciąż jest ona niewystarczająca, jeśli wziąć ogląd na wysokość wpływów. Co do Dukata - asem pewnie nie jest, ale hej, najwyraźniej zdaniem TS wystarczająco dobrze wykonuje swoje obowiązki i zasługuje na swoje wynagrodzenie.
Wiesz, dyskutując w ten sposób to nigdzie nie zajdziemy.

Jak jutro podpiszą rekordowy kontrakt z Maćkiem Żurawskim do ataku, to też mamy się nie oddzywać, bo "TS uznał, że zasługuje na takie wynagrodzenie"?

Cytat:
Na pewno chcesz dobrze dla Wisły i ja nie wątpię, że szczerze jej kibicujesz. Ale tak, jak pisałem - TS to w tej chwili jedyna opcja dla Wisły, więc jeżeli chcesz coś zmienić w jej funkcjonowaniu, to należy albo a) działać w TS, b) zostać znaczącym sponsorem Wisły, c) sprawić, że wpływy z kibiców będą na tyle duże, że klub bardziej będzie liczyć się z głosem trybun.
Liczę, że samym zamieszaniem Dukat się zreflektuje i sprawę wyjaśni.

Cytat:
Do tego czasu obecność Dukata w zarządzie i wysokość jego zarobków jest jakby w pakiecie do TSu (no chyba, że im się odwidzi...). Przy czym ani ta obecność, ani wysokość tych zarobków nie jest jakoś specjalnie rażąca. Miewaliśmy większych szkodników i większych dyletantów w zarządzie, pewnie za nie mniejsze pieniądze. Na pewno ten człowiek, ani TS sam w sobie nie zrobił nic takiego, żeby z nim ostro jechać.
Ale co to za argument? Mieliśmy i tak samo się przeciw temu buntowaliśmy na trybunach, mimo że wtedy sprawa zarządu była "wewnętrzną sprawą TF"...

Cytat:
Nie chce mi się już drążyć tych wątków. Być może rzeczywiście z finansami klubu jest bardzo źle, może porozmawiamy o meritum, a nie wątkach pobocznych.
Każde marnotrawienie pieniędzy jest sprawą ważną w naszej sytuacji.

Przypomnę, że dwa lata temu zwolniono gościa pracującego w Wiśle chyba 20 lat, zarabiającego pewnie mniej niż 4 tys zł, argumentując że szkoda kasy na dwóch magazynierów...

Dziś słyszę, że 30 tys miesięcznie w błoto, nie ma znaczenia dla naszego budżetu...
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi o realne kwoty jakie zapewne wystapily w raporcie/sprawozdaniu. To rowniez by wyjasnilo jak wiele kasy nam ucieklo nie z naszej winy a jestem pewien ze byla to kasa w pewnym sensie juz zagospodarowana.
Ale sie nie doczekalem.
A ja dalej nie wiem, czemu "nie z naszej winy". Jak można było oddać zawodnika wartego 2 miliony euro nie mając gotówki? Zgodzono się na raty? Jeśli tak, to czemu dzień po spóźnieniu nie wysłano pozwu do uefy?

Kolega Malk nie znalazł dla mnie czasu, gdyż nie "nie rozumiem zawiłości transferowych", może ktoś inny znajdzie chwilę i mi to wytłumaczy?
Ddf
Odpowiedz cytując