Wyświetl pojedynczy post
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2018, 19:31
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca jesteś uczciwy w odpowiedziach (np. na temat zestawianych wysokości wynagrodzeń), a w odniesieniu do liczby kibiców na trybunach, to wystarczy powiedzieć, że wciąż jest ona niewystarczająca, jeśli wziąć ogląd na wysokość wpływów. Co do Dukata - asem pewnie nie jest, ale hej, najwyraźniej zdaniem TS wystarczająco dobrze wykonuje swoje obowiązki i zasługuje na swoje wynagrodzenie.

Na pewno chcesz dobrze dla Wisły i ja nie wątpię, że szczerze jej kibicujesz. Ale tak, jak pisałem - TS to w tej chwili jedyna opcja dla Wisły, więc jeżeli chcesz coś zmienić w jej funkcjonowaniu, to należy albo a) działać w TS, b) zostać znaczącym sponsorem Wisły, c) sprawić, że wpływy z kibiców będą na tyle duże, że klub bardziej będzie liczyć się z głosem trybun.

Do tego czasu obecność Dukata w zarządzie i wysokość jego zarobków jest jakby w pakiecie do TSu (no chyba, że im się odwidzi...). Przy czym ani ta obecność, ani wysokość tych zarobków nie jest jakoś specjalnie rażąca. Miewaliśmy większych szkodników i większych dyletantów w zarządzie, pewnie za nie mniejsze pieniądze. Na pewno ten człowiek, ani TS sam w sobie nie zrobił nic takiego, żeby z nim ostro jechać.

Nie chce mi się już drążyć tych wątków. Być może rzeczywiście z finansami klubu jest bardzo źle, może porozmawiamy o meritum, a nie wątkach pobocznych.
To ja zapytam - jakiś czas temu pisałem że nie ma żadnej kontroli w klubie(no bo jak można siebie samego kontrolować .... ) ale zostałem praktycznie zjedzony na forum a jak piszesz my jako kibice wszyscy chcemy dla klubu jak najlepiej - czy ktokolwiek oprócz zarządu wie jakie pieniądze trafiają do klubu z dnia meczowego ? - chodzi mi o sprzedaż biletów ale też np ile klub zarabia na przysłowiowej bułce i herbacie ? i czy to klub zarabia ? ile kosztuje obsługa ? (ochrona, sprzątanie po meczu itp) , kiedy klub zarabia - przy jakiej minimalnej frekwencji ? Czy rzeczywiście długi maleją w stosunku do tego co przejęli po meresinskim /Cupiale ?
Odpowiedz cytując