|
Ogolnie zastanawia mnie hejt na Dukata. Ogolnie chłopa nie znam, z wyglądu sympatyczny sie czy grzebanie w jego CV po 2 latach zarzadzania klubem to dobry argument?
Przecież mielismy na swoim koncie wybitnych członków zarządu, istnych specjalistów w swojej dziedzinie ze wspaniałymi CV. Np. Jacek Bednarz(ten od czyszczenia murów), Gaszyński(Król RPA) czy choćby Basałaj (pan dyrektor)
Wszyscy przecież pamiętają jak doświadczenie zdobyte w ich ciężkiej rzetelnej pracy niegdyš, pomogło w budowaniu Wielkiej Wisły szczególnie podczas negocjacji umów z UFA, zawierania klauzul z Adidasem, o odszkodowanie jak nie bedzie pucharów, czy kwestia lóż vipovskich, które stały puste, bo pan dyrektor wołał 100 000 za mecz i grosza mniej.
To byli menadżerowie... a nie tam jakiś Dukat, za którego spółka po pierwszym pełnym roku działalności pierwszy raz od kilku dobrych lat zanotowała zysk. Co prawda mały stu kilkudziesięcio tysieczny może i śmieszny ale zysk. Dopieli budżet krótko mówiąc
Co tam, że zarząd na głowie ma utrzymać poziom sportowy, ma na głowie zobowiązania pozostawione przez poprzednich mistrzów zarządzania, zobowiazania wobec TF oraz bande durniów na trybunach i forach wywierających ciągłą presje.
Przecież to łatwe wszystko... powinniśmy juz miec LM!
Teraz gdy troche przedobrzyli tną koszty to normalne. Projekt Wisla Hiszpanska sie nie powiodla i dobrze ze w pore ktos sie ogarnal a nie poszedl w tango jak za Wisly holenderskiej. Warto to miec na uwadze.
P.s Dodam jeszcze kwestie wynagrodzenia zarzadu. Kwota 730 tys jest podana brutto a nie netto!!!. Dzielimy ja na na udziały. Bylo 3 czlonkow zarzadu w sumie w roznych wymiarach. Od tego odlicza sie tzw. koszty pracy czyli Zusy i podatki. Uwzglednic nalezy progi podatkowe w zależności od umowy. Nie wiem jak to w spolkach akcyjnych ale wydaje mi sie ze przy takich przychodach to moze byc 32% podatek i wtedy wynagrodzenie schodzi ponizej 20 tys zl na reke co juz tak bogato nie wygląda.
Dlatego radze dokladnie odczytywać dane
Ostatnio edytowane przez regan : 28.06.2018 o godz. 13:54.
|