Przyjmując, że dane z posta MaLk są prawdziwe. zastanawiam się, co tak naprawdę powinno nas tam zaskakiwać.
Raz to wynagrodzenia Zarządu, bo wysokość trochę zaskakuje, jasne, ale to temat, który uznaję za plotkarski i jednak mało istotny. Ile wg Was powinni zarabiać? 5 tysięcy? No jednak to spółka o budżecie kilkudziesięciu milionów, więc pewnie z 15 tys. brutto powinni? Więc problem to wielki dla Wisły nie jest, choć oczywiście dla nich siara i niech teraz żrą tą żabę i spojrzą kibicom w oczy (...i sponsorom, jak widać po reakcji K. Targosza, bo to pewnie o to mu chodziło).
Dwa, to 2017 r. wyszliśmy w przybliżeniu na zero i to mnie prawdę powiedziawszy wręcz zaskakuje na plus
Problem wg mnie to tylko te wysokie zobowiązania ogółem (89 mln) bo od przejęcia przez TS cały czas była mowa, że jest ich kilkanaście milionów.
Z tego co napisał MaLk potem, o ile dobrze zrozumiałem, to 43 to taki nieprawdziwy dług, bo wobec TS. zakładam, że to była jakaś sztuczka księgowa, Telefonika nie mogła umorzyć (żeby nie płacić podatku? - strzelam) Więc przenieśli je na TS.
Ale co to jest ta reszta (46 mln?) i skąd się wzięła? Tu bym bardzo chciał znać odpowiedź