Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2018, 11:24
Biorąc pod uwagę właśnie ustawienie drużyny przez Nawałkę w meczu z Senegalem - gramy 442 z jednym pomocnikiem defensywnym (Krychowiak) jakiego nigdy nie graliśmy wcześniej - Krychowiak zawsze miał u boku Mączyńskiego, Linettego czy Góralskiego ostatnio...
Po 20 minutach meczu z Senegalem Piszczek nie dość, że ma szybkość wozu z węglem to jeszcze regularnie notuje niecelne podania, Milik jeszcze gorzej - po przejęciu piłki zamiast rozegrania kontry - podaje do Senegalczyków. Piszczek na prawej gra przeciwko Mane i Niang i widać, że nie daje rady.... Wpuścić Bereszyńskiego, który jest młodszy i szybszy od Piszczka i wzmocnić środek pola - Góralski za Milika.

Co robi Nawałka ? Wpuszcza Bednarka za Kubę - przechodzi na 352 (albo 343), ale Piszczek nadal ciągnie wóz z węglem (do bycia wahadłowym potrzeba szybkości i wydolności), a Milik nadal czaruje swoją grą.... Zmiana w 75 minucie na Kownackiego niczego nie wnosi chociaż Kownacki zagrał niebo lepiej niż Milik

Mecz z Kolumbią - rewolucja - świetne i ofensywne ustawienie 343 (które nigdy nie wychodziło na plus nawet jak grał Glik na środku obrony), w pomocy mamy dwóch defensywnych pomocników, ale z przodu Zieliński na prawym skrzydle i Kownacki na lewym. Rybus walczy z Cuardado i po 30 minutach już oddycha rękawami, a przestrzeń pomiędzy defensywnymi pomocnikami a atakującymi to hektary - stąd gra dzidą do przodu. Lewy schodzi do środka pola, bo inaczej nie doczeka się piłki......
Efekt widoczny.......
Wg wszystkich medrców z Senegalem zawinił wszystkiemu elektryczny Cionek, a z Kolumbią słaby Lewandowski... Niestety wg mnie zawinił przede wszystkim trener, który uwierzył w swoja gwiazdę i nieomylność. Przez pół roku testował ustawienia, piłkarzy i nic z tego nie wynikało.
Z powołań Nawałki dla mnie pomyłki to tylko Jędrzejczyk i Peszko, którzy pojechali za zasługi. Ja zabrałbym Żurkowskiego i Szymańskiego - podejrzewam, że gorzej by od naszych orłów Nawałki nie wyglądali.....
w meczu z Japonią pewnie zagrają ci którzy nie mieli do tego okazji: czyli Kurzawa, Jędza, Peszko, Fabiański i Linetty...... i pewnie po SFG wykonywanych przez Kurzawę strzelimy pożegnalnego gola w przegranym meczu...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując