szprotson napisał(a):

Na pewno zleciały? Bo miały być robione jakieś "czary" by ich utrzymać.
No i testujemy typa z Hutnika, mam nadzieje ze ZWE scout nizszych lig, przedstawi krótką charakterystykę postaci
|
Może nie jestem ZWE, ale pracuję jako skaut i sezon temu pilnie obserwowałem tego zawodnika. To solidny chłopak, który zaczynał od pozycji stopera. Ma dobry odbiór, przegląd pola i niezłego crossa. Jest to zawodnik raczej defensywny, chociaż strzela dużo bramek to są to głównie gole z karnych i wolnych (wypracowany element). Kuleje u niego gra kombinacyjna czy z 1 piłki, raczej woli spokojnie przyjąć i uspokoić grę.
Widziałem też w tym sezonie kilka meczów Hutnika i moim zdaniem sporo się rozwinął. Wcześniej oddawał inicjatywę w rozegraniu bardziej doświadczonym i ogranym wyżej gościom jak Guja czy Świątek teraz potrafi sam dać od siebie w tym aspekcie. Moim zdaniem to jeden z 3 najlepszych zawodników Hutnika, przy czym zdecydowanie najlepiej rokuje. Trzeba jednak pamiętać że to zawodnik z było nie było piątego poziomu rozgrywkowego, więc jeśli ktoś liczy że od razu wskoczy w buty ekstraklasowego wyjadacza to się zawiedzie. Minimum pół roku treningu i może coś z tego będzie.
Co do Serafina to ta kandydatura mnie dziwi, zawodnik został odpalony z Rakowa, Cracovii i w Garbarni również można znaleźć lepszych od niego piłkarzy. No ale zobaczymy