Wyświetl pojedynczy post
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2018, 10:39
Wizja pod tytułem stawiamy na Polaków brzmi oczywiście pięknie i sam jestem zwolennikiem takiej opcji. Ale... trzeba mieć to na uwadze, że Wisła nie jest na rynku sama a do zaoferowania nie ma już właściwie nic więcej niż inni. Coś więcej ma Lech, Legia czy np kluby słynące ze stabilności jak Zagłębie czy Jaga dlatego warto sobie zdać sprawę że Wisła jest w tym samym miejscu lub gorszym co Górnik, Pogoń, Cracovia itd. Co warte podkreślenia przykład tego pierwszego klubu Górnika uwodnił że da się wyjść z kryzysu. Osobisice nie wiem w jakim stopniu zaawansowania są te szkolenie skauting., bo to wygląda nagle jakby ktoś krzyknął " wszyst chu***o robimy od nowa". Bo jak się mają do rzeczywistości zapowiedzi o szkoleniu i młodzieży skoro z kluczowego projektu CLJ wyciągnęło się własnie jak się powszechnie mówi dobrze pracującego trenera Jopa oraz trenera przygotowania fizycznego. Stawiamy na młodzież jednocześnie pozbawiając przywództwa najważniejszą drużynę która ma kreować zawodników. Czyli na ten moment wszystko jest klejone na taśmę klejącą. Sytuacja prezentuję się na ten mometn w taki sposób, że podstawą aby ruszyć z czymś dale jest znalezienie źródła finansowania całego projektu czyli najpospoliciej mówiąc ktoś musi przejąć klub z rąk TSu.

To co Wisła ma najcenniejsze to aktualnie tacy ludzie jak Głowacki, Sobol, Brożek, Boguś. Mam nadzieje, że Ci ludzie nie będą tu tylko tymczasowo a ich wkład w budowanie tego klubu będzie rósł i to oni chwycą mocniej za stery.
Ostatnio edytowane przez wester : 19.06.2018 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując